Kalendárium: Keszthelyen indul a Petőfi emlékév programja

Az április 19-i adás tartalmából.
 

– Keszthelyen indul a Petőfi emlékév programja. Az Országgyűlés 2020. december 1-jén döntött úgy, hogy a költő születésének 200. évfordulója alkalmából Petőfi Sándor-emlékévvé nyilvánítja a 2022–2023-as évet. A program célja a Petőfi kultusz erősítése, ünnepségekkel, irodalmi estekkel, kiállításokkal és várostörtneti sétákkal.
– Áprilisi térzene, Kőszeg Város Fúvószenekarának jubileumi koncertje és Kodály Zoltánra emlékező Concordia Kórustalálkozó is lesz abban a zenei programcsomagban, mellyel a tavaszt köszöntik az Alpok-aljai kisvárosban.
– Karosi Bálint Budapesten nemzetközileg ismert és elismert koncertező orgonaművész, zeneszerző, karmester, a Nemzetközi Bach verseny első helyezettje, a Miami Nemzetközi Orgonaverseny nyertese a Zeneakadémián ad koncertet, amelynek első részében amerikai, a másodikban magyar szerzők orgonaműveit vagy orgonára átírt műveit hallhatjuk változatos összeállításban.
– Idén is számos programmal várja az érdeklődöket a Magyar Nyelv Hete.
– A főváros legnagyobb szabadtéri könnyűzenei koncerthelyszíne holnap nyitja meg kapuit. Nem is akárhogyan Segélykoncerttel indul a Budapest Park idei szezonja. A teljes bevétel 4 olyan szervezethez kerül, ami az ukrajnai menekülteken segít.
– A romantikától az impresszionizmusig – hangulatkoncertet rendeznek a Művészetek Palotájának Üvegtermében, a MÜPA saját produkciójának keretein belül ma délután 5 órakor

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – április 19., kedd, 15:32

Szerkesztő: Márta Renátó

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább