Napközben: Folytatódik Rendkívüli Jónak lenni jó sorozatunk

Az április 14-i adás tartalmából.
 

Drasztikus áremelkedés, csökkenő kereslet. Ez jellemzi most a nyaralóingatlan piacot. Míg a Covid járvány idején a bezártság hónapjaiban sokan a 2. ingatlanban, nyaralóban láttak megoldást – most ez megváltozni látszik. Az ország legnagyobb üdülőövezeteiben, a Balaton, a Tiszta-tó, a Velencei-tó és a Dunakanyar térségében akár 47 százalékos is lehet az áremelkedés. Hogyan alakul a nyaralópiac és milyen buktatói lehetnek az adásvételnek?

Tragédiák a vasúti kereszteződésekben – Hiába piros a fénysorompó, mégis vannak, akik át akarnak menni a síneken. Az elmúlt napokban számos baleset, köztük több halálos ütközés is történt vasúti átjárókban. Mi okozhatja az ilyen jellegű tragédiákat? Emberi mulasztás? Műszaki probléma? Hogyan lehetne megelőzni a bajt?

Folytatódik Rendkívüli Jónak lenni jó sorozatunk, amelyben az ukrán háborús menekülteknek nyújtott különböző felajánlásokról és segítségnyújtásról beszélünk.
Április 20-án a Zeneakadémián ismért megrendezik a Ferences Jótékonysági Estet, melynek bevételét a rendkívüli helyzetre való tekintettel, az Autista Segítő Központ meg szeretné osztani a Kárpátaljai Rehabilitációs Központtal.
Mese segítségként – megjelent egy ukrán nyelvre lefordított mesekönyv, amelyből 1500 példányt ukrán menekült családok gyermekei kapnak meg.

Nekünk csak néhány kattintás, másnak a túlélés. Betegápolás, állatvédelem, múzeumi rendezvények támogatása – csak néhány tevékenység abból a sokféléből, amellyel az alapítványok, civil szervezetek foglalkoznak- gyakran hiánypótlóként az adott térségben. Már megkezdődött a küzdelem az egy százalékokért. Hogyan lehet rendelkezni az egy százalékok sorsáról? Mit jelent ez az összeg a civil szervezetek és az egyházak számára, és mely szervezetek a legnépszerűbbek, ha egy százalékokról van szó? Az egy százalékokról május 20-ig lehet rendelkezni.

Véradásra buzdít az Országos Véradó Szolgálat. A szervezet arra kéri a lakosságot, hogy menjenek el vért adni a húsvéti hosszú hétvége előtt vagy után.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  április 14., csütörtök, 9:05

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább