Napközben: Mi van az üdítőkben, ha nem cukor?

Az április 13-i adás tartalmából.
 

Tavaly tovább csökkent a magyarországi üdítőitalok és gyümölcslevek átlagos cukor- és kalóriatartalma, az értékek így jelenleg 45 százalékkal alacsonyabbak, mint 2010-ben. De mi van akkor az üdítőkben, ha nem cukor? Hogyan hatnak ránk a természetes és a mesterséges édesítőszerek? Jövünk a legfrissebb kutatási eredményekkel is.

Az életmódváltáshoz nagy bátorság, tudás és kitartás is kell. A Nagy Életmódválasztó program keretében kiválasztottak 12 személyt, akiknek 1 éven át, szakemberek segítségével segítik életmódváltását. Hogyan? Egyáltalán mit jelent az életmódváltás? Sokan csak a kilókkal azonosítják, de ennél sokkal többről van szó.

Jogi rovat: Magyarországon bár manapság egyre csökken a biztosítási csalás-kísérletek száma, azért még mindig vannak, akik simlis eljárásokkal próbálnak bevételhez jutni. Van, aki viharkár-bejelentés címszó alatt maga törte szét a cserepeket a háza tetején, de olyan hajmeresztő próbálkozás is történt már Magyarországon, ahol az elkövető a saját halálát játszotta meg.

A felnőttképzők 2020. december 31-ig indíthattak OKJ-s képzéseket, melyek közül az utolsók is hamarosan véget érnek. Az új rendszer ugyanakkor fokozatosan átveszi a régi helyét, így a szakmát felnőttképzésben tanulni vágyók könnyen megtalálhatják a számukra megfelelő kurzusokat.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  április 13., szerda, 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Bak Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább