Napközben: A közösségi oldalak és az álhírek közlése között szoros a kapcsolat

Az április 12-i adás tartalmából.
 

Az adóbevallások illetve az ehhez kapcsolható befizetések és visszautalások időszakában járunk, sokan már megkapták a személyi jövedelemadó visszatérítéseket. Ma néhány újabb szemponttal szeretnénk segíteni.

Új megközelítésbe helyezi a kiégést egy nemrég megjelent könyv, sokkal nagyobb lehetőséget – egyúttal felelősséget ad az érintetteknek. Rengeteg elképzelés olvasható arról, hogy lehet elkerülni, ezzel együtt úgy tűnik, nem csökken azok száma, akik ilyen helyzetbe kerülnek. Vajon mi az oka, hogy mégis belecsúszunk? Stúdió: Füredi Júlia szervezetpszichológus.

A közösségi oldalak és az álhírek közlése között szoros a kapcsolat. Az álhírek kapcsán megfigyelhető, hogy azok rendkívül gyorsan terjedhetnek és komoly zavarokat, károkat okozhatnak. Hogy tudunk ellenük védekezni, milyen új módszerekkel próbálnak bennünket manipulálni? Stúdió: dr. Racskó Péter, a Corvinus Egyetem Informatikai Intézetének tudományos tanácsadója, illetve Mezriczky Marcell, az egyetem Kommunikáció- és médiatudomány mesterszakos hallgatója, a deep-fake jelenség szakértője.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  április 12., kedd, 9:05

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább