Hajnal-táj: Tojásfát állítottak Sarudon

Az április 10-i adás tartalmából.
 

– A komáromi Csillagerőd teljes körű rekonstrukciója és bővítése révén egy új, több mint 7000 négyzetméteres kulturális központot is létrehoztak. Itt a Szépművészeti Múzeum hányatott sorsú gipszgyűjteményének többszáz jeles darabja hét évtized után végre méltó otthonra talált. A Csillagerőd igazi családbarát kulturális intézményként fogadja a látogatókat.

– Tojásfát állítottak Sarudon. Számosan összefogtak a településen, és száznál is több tojást festettek. Mivel nem maradtak fenn népi emlékek a település múltjából, a most alakult Kultusz Kulturális és Turisztikai Egyesület szeretné bemutatni Sarud értékeit.

– A Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogatóközpontban óvodások és iskolások játékos foglalkozásokon nyerhettek betekintést a napokban a vizes élőhelyekhez kapcsolódó kutatómunkába és vizeink élővilágába. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának oktatóbusza, a Vidraverda nagy sikert aratott a gyerekek körében.

– Szegeden elkészült a Szent-Györgyi diákok leendő kollégiuma, amelyet ez év szeptemberében vehetnek birtokba az egyetemisták.  A városban világhírű kutatók támogatásával tíz esztendeje kezdődött és tart a Szent-Györgyi szellemiségét követő tehetséggondozó program, amely Szegedi Tudós Akadémiából Nemzeti Tudósképző Akadémiává nőtte ki magát.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth Rádió – április 10., vasárnap, 5:00

Szerkesztő – műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI/Komka Péter

Videó ajánló

Olvasson tovább