×

A Bocuse d’Or ezüstérmes séfje elárulta, hogyan készül gombából kaviár

Második helyen végzett a magyar csapat a gasztronómia olimpiájaként is emlegetett Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny európai döntőjében. A megmérettetésen nem lehetett olyan exkluzív alapanyagokat használni, mint például a kaviár, Dalnoki Bencéék azonban mégis a tányérra tették ezt az ételt. Hogy miként, azt a Kossuth Rádió Korkóstoló című adásában mondta el a séf.

Dalnoki Bence, a magyar csapat séfje elégedett a neves gasztronómiai versenyen elért második helyezésükkel, mondta a Kossuth Rádió műsorában, ahol azt is részletezte, az első helyen végzett dán csapat valószínűleg a vegetáriánus tállal tudott olyan kuriózumot mutatni, ami elsőségüket eredményezte.

„A konyhai munka, tányér és tál téma terén látjuk a pontszámokat. Ez utóbbiban, ahol az őzet dolgoztuk fel, mi értük el a legmagasabb pontszámot, ahogy a konyhai munkában is. A tányér témában maradtunk egy kicsit alul a dánokhoz képest” – mondta a séf, aki ennek kapcsán egy érdekességet is elárult a hallgatóknak. Mivel tilos volt kaviárt használni a versenyszabályzat szerint, gombából készítettek kaviárhelyettesítőt erre a vegetáriánus tányérra.

„A gombát vékonyra felszeleteltük és egy úgynevezett dasival felfőztük, majd ezt redukáltuk és kaptunk egy erős ízű gombalét, amelyet az agaragar nevű anyaggal zselésítettünk. Ezt csepegtettük jéghideg olajba, így különböző méretű kis golyók képződtek. Az egyformákat szelektáltuk és megkaptunk a kaviárra emlékeztető alapanyagot” – mondta a műsorban Dalnoki Bence.

Hogy a magyar csapat miként ünnepelte meg a dobogós helyezést és miben számított a hazai pálya, arról bővebben a Korkóstoló alábbi adásában hallhatnak:

https://mediaklikk.hu/kossuth-radio/cikk/2022/04/01/korkostolo-ezustfenyu-siker-a-bocuse-doron/

Korkóstoló – vasárnap 9:30-tól a Kossuth Rádió műsorán!

Videó ajánló

Olvasson tovább