Napközben: Egyre több cég tér át az elektronikus számlázásra

Az április 5-i adás tartalmából.
 

Egyre több cég tér át az elektronikus számlázásra, a 2018-as indulás óta több mint egymilliárd elektronikus számla érkezett be. Ennek kapcsán beszélgetünk Kóczé Péterrel, a Grant Norton digitális szolgáltatásokért felelős divíziójának vezetőjével, hogy milyen buktatókra kell figyelni e-számlázásra való áttérésnél a cégeknek, milyen szempontok szerint válasszanak számlarendszert, milyen tipikus hibák vannak és miként érdemes/kell figyelni a minőségbiztosításra, biztonságra.

A Látszerész szövetség országos programot indít a gyermekek szemének védelmében, ennek pilot programján készített interjút Varga Tünde Zalaegerszegen. Vendég lesz a stúdióban Szabadi Zsolt, a Látszerészek Országos Szövetségének vezetője, akik hátrányos helyzetű gyerekeknek segítenek szemüveghez jutni.

Interjú: dr Zólyomi Tímea gyermekszemész: milyen tipikus helyzetek vannak, amik rongálják a gyerekek szemét, például a sok tablet, telefon, az egyirányba nézés,
milyen jellemzőbb szembetegségeket találnak az elmúlt időszakban.

Társasház rovat – a felhalmozódott hallgató kérdések egy részét
válaszoljuk meg..

Konferenciát tartottak a roma tehetséggondozásról Vácott, amelynek
országos programja is indul. A programban részt vesz az
MCC-is, erről beszél a program igazgatója, Bicsák Eszter összeállításában,
a stúdióban pedig vendég lesz a vezetőképzőjük igazgatója, aki a felsőoktatásukban működő tehetséggondozási programról beszélget.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  április 5., kedd, 9:05

Szerkesztő: Herczeg Tibor

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább