Vasárnapi újság: Választás 2022

A április 3-i adás tartalmából.
 

6:00 – 7:00
Csúri Ákos, a Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány alapítója, Navracsics Tibor a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kormánybiztosa – Kővágóörsön a helyi és térségi folklórélet központi rendezvényhelyszínén adták át

Jászkisér – újra felállítják a ledöntött kőkeresztet

Múlt héten adták át felvidéken a szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont épületét, amelyet a Jövőért Alapítvány építtetett a magyar kormány támogatásával. Már mindenhol érződik a hatása annak a fordulatnak, mely 12 évvel ezelőtt indult a nemzetpolitikában, mondta az átadón Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

HÍREK:
Prof. Dr. Dominik Geppert, a Potsdami Egyetem Történettudományi Intézetének professzora, – Milyen gazdasági nehézségekre készül Nyugat-Európa a következő években? Hasonlítható-e a jelen helyzet korábbi történelmi időszakokhoz?

Kárpátalján maradt fiatalok, pedagógus és tiszteletes segítségről, a jövőbe vetett hitről és a szülőföldhöz való ragaszkodásról.

Lélektől: Köves Slomó rabbi

7:15 – 8:00
Lánczi Tamás politológus, Mráz Ágoston Sámuel Nézőpont Intézet
– Valós befolyásolás, feltételezett és tényleges csalások, adatokkal való visszaélés, „balhézás”. EBESZ megfigyelők hol, és hogyan dolgoznak, kik ügyelnek még a választások tisztaságára?
– Ez nem a mi háborúnk, de merre vezetne az ellenzék? A legfontosabb még mindig a magyar érdek.

Regős Gábor Századvég Makrogazdasági üzletág vezetője- orosz-ukrán háború hatása élelmiszerárakra, agrárhelyzet alakulása. Mi jelent biztonságot a hazai piacon?

Spencer Jones, brit hadtörténész, a Wolverhampton Egyetem professzora, a BBC History szakértője, több háborútörténeti könyv szerzője- Mit tanulhat a világ az I. világháborúból?

Választás 2022-reggeli körkép

8:00 – 8:30
Választás 2022-reggeli körkép
Budapest, Nemzeti Választási Iroda központjából– Brejska Dániel
Debrecen- Gyarmat Péter

Felmentették a volt finn belügyminisztert, akit egy bibliai idézet miatt vádoltak meg- Paivi Rasanen az egyik korábbi interjúnkból, és Robert Clarke az ADF international nemzetközi jogvédő szervezettől.

Pécsi Rita neveléskutató, ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász: Gyermekvédelmi népszavazás jelentősége

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Vasárnapi újság – Kossuth – április 3., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: Horváth Ágnes
Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább