Hajnal-táj: A Hatvani Vadaspark kis csacsijának keresnek nevet

Az április 2-i adás tartalmából.
 

– Ukrajnából menekült gyermekek iskoláztatását igyekeznek megoldani Miskolcon. Bár a nyelvi nehézségek továbbra is fennállnak, a református iskola és óvoda pedagógusai vállalták, hogy mégis segítik majd a tanulást.

– Szombaton az ország több pontján is tartanak különböző programokat az Autizmus Világnapja kapcsán. Zala megyeében például Boncodföldén jótékonysági futás lesz, Nagykanizsán pedig játékos sportnap, mindkettő célja az érzékenyítés. A lehetőségek sora azonban a mai nappal nem ér véget. A programokat szervező egyesület hosszú távra tervez.

– A Hatvani Vadaspark kis csacsijának keresnek nevet. Januárban született, és egy magyar parlagi szamár anya, valamint egy albínó szamár apa utóda. A tavaly látogatói rekordot döntött vadaspark újabb fejlesztéseket, új kifutókat épít és állatokat szerez be. Kikérik a látogatók véleményét is: a közösségi oldalukon lehet szavazni a csacsilány nevére.

– Az elegáns túraboltban a világmárkák sorában ott található a Mauna túrabakancs. Minőségben, használhatóságban, szépségben felveszi a versenyt a legnevesebb márkákkal is. Pedig nem valami automatizált, fényes gyárban készülnek, hanem a Dunakanyar hangulatos kisvárosában, Nagymaros szélén, egy házacska udvarán megbúvó pajtában.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth Rádió – április 2., szombat, 5:00

Szerkesztő – műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: pexels

Olvasson tovább