Kalendárium: Különleges, programmal jelentkezik a Magyar Nemzeti Múzeum

A március 31-i adás tartalmából.
 

– Kővágóörsön, a Káli-medence fővárosában a helyi és térségi folklórélet központi rendezvényhelyszínén adták át pár napja a tánctanítások, folklór programok, bemutatók, táncházak új helyszínét, a Pajtát. A Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány a Káli-medence legnagyobb kulturális, folklorisztikus rendezvénysorozatát szervezi és rendezi, amelynek infrastruktúrájából hiányzik az egész évben megrendezhető táncházakhoz alkalmas autentikus tánctér, épület. Ilyen a Káli-medence egyéb pontjain sem található, ezt a hiányt pótolja a most átadott pajta, amely autentikus táncházi központként, kizárólagosan közösségi és kulturális célokat szolgál. Felszeghy Csaba járt a megnyitón.
– Világhírű Broadway-musicalt mutat be a Budapesti Operettszínház. Jekyl és Hyde titokzatos története április 1-jétől látható a teátrumban. A nagynevű Broadway-produkciót először mutatják be budapesti kőszínházban.
– Lucy Kirkwood, ismert brit drámaiíró darabját mutatják be a Rózsavölgyi Szalonban. A Gyerekek címá darab voltaképpen egy szerelmi háromszög és az atomenergia »robbanékony elegye«. Három fizikus, nukleáris mérnök – Hazel, Rose, Bill – bonyolult magánéleti kapcsolata bomlik ki a darabban, akik úgy élnek együtt a régi, negyven évvel ezelőtti sérelmeikkel, hibáikkal, megkérdőjelezett döntéseikkel, mintha még mindig gyerekek volnának.
– Később megy!!! Különleges, programmal jelentkezik a Magyar Nemzeti Múzeum a Madách Színház közreműködésével. Az egyedülálló programsorozat keretében a szabadságharc eseményeiről szóló „A tizenötödik” című musical színészei márciustól júniusig számtalan alkalommal tartanak rendhagyó tárlatvezetést, melyhez a hátteret a múzeum szakemberei adják. A közvetlen hangulatú programok során a látogatók kérdezhetnek maguktól a szereplőktől és beszélgethetnek színházról, érzésekről, történelemről.
– A szombathelyi Savaria Múzeumban új kiállítás keretében mutatják be a magyar történelem talán egyik legnépszerűbb, és legismertebb alakját: Sisi királynét, akinek rejtélyes, már-már legendás alakja annak ellenére sok titkot rejt, hogy már életében is nagy figyelem és érdeklődés övezte. A Magyar Nemzeti Múzeum és a Móra Ferenc Múzeum nagysikerű szegedi kiállítása után most a Savaria Múzeum vállalkozik arra, hogy Sisi alakját közelebb hozza a látogatókhoz és tovább árnyalja a történelmi tanulmányok és a popkultúra nyomán megismert képet.
Hírek:
– A Régi Zeneakadémián ad koncertet este 7 órától a Kamarazene Tanszék, a Kontrasztok hangversenysorozat részeként: Haydn, Brahms, Mozart
– The Anahit, a Petőfi Zenei díjra jelölt magyar együttes koncertezik este 8 órától a Magyar Zene Házában

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – március 31., csütörtök, 15:32

Szerkesztő: Márta Renátó

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább