Kalendárium: Forgatókönyvírói pályázatot hirdet a Megafilm

A március 30-i adás tartalmából.
 

– Forgatókönyvírói pályázatot hirdet a Megafilm. A Helmeczy Dorottya-Kálomista Gábor producerpáros és csapata most a Megafilm 25. születésnapja alkalmából írta ki tehetségkutató pályázatát a feltörekvő pályakezdőknek. Kiemelt cél, hogy úttörő legyenek a hazai filmgyártók között, és a 25 év alatti tehetségek ötleteinek a felfedezése is ezt a célt szolgálja.
– Másnap lesz a díszbemutatója az Opera Eiffel Műhelyházában Faragó Annamária dokumentumfilmjének, amelynek címe: Az Embernek farkasa. Még a nyáron döntött a mozi támogatásról a Nemzeti Filmintézet. Az erdélyi magyarok, székelyek és csángók életét és múltját kutató dokumentumfilmes Faragó Annamária új alkotása az egykori jászberényi ÁVH börtönből indul és a világtörténelem emberi kegyetlenségeit, történéseit mutatja be az azt megéltek és leszármazottaik elbeszélésein keresztül.
– Egy 21. századi Candide parafrázist mutatott be nemrég a szombathelyi Weöres Sándor Színház. Voltaire alapján a darabot írta Vinnai András, Bódi Zsófia, és Nagy Péter István. Voltaire 1759-es kalandregénye egyben filozófiai gúnyirat, saját korának visszásságait mutatja fel. A szombathelyi teátrum az író példáját követve kortárs környezetbe helyezi a cselekményt.
– Bartha Ágoston majdnem harminc éve gyűjt gramofonlemezeket. Elsősorban háború előtti magyar cigányzenés és magyar nótás példányok alkotják a repertoárját. Neki van feltehetően a világ legnagyobb, katalogizált és digitalizált háború előtti magyar cigányzenés gramofonlemez-gyűjteménye.
Hír:
– Pécsen a Művészetek és Irodalom Házában koncertezik aznap este a Liszt Ferenc Társaság. Közreműködik Hodozsóné Kada Melinda hegedűn, Jaroslav Murin brácsán, Janzsó Ildikó gordonkán, valamint Hodozsó György zongorán.
– Gál-Tamási Anna hegedű és Szokolay Ádám zongoraművész koncertezik ma este Budapesten az MTVA Kunigunda úti székházában a Sára Sándor vetítő- és koncerttermében.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – március 30., szerda, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább