Napközben: Hogy védekezhetünk az internetes csalások ellen?

A március 29-i adás tartalmából.

Sajnos egyre többször fordul elő internetes személyiséglopás, amit csalásra használnak fel. A közösségi oldalakon neves szakemberek fényképével, ajánlásával hirdetnek bizonyos gyógyítónak mondott készítményeket: láttunk már májtisztítót, potencianövelőt, fogyasztószert vagy értisztító folyadékot is. A beteg ember pedig mindent megtesz és mindent megvesz, hogy visszanyerje egészségét – ám gyógyulás ezektől a szerektől nem várható, s szerencsés akit csak a pénzétől szabadítottak meg, s nem valamilyen egészségkárosító pirulát küldtek neki. Hogy védekezhetünk az ilyen csalások ellen?

Nem csak a szándékos csalások okozhatnak kárt valakinek, hanem a jóhiszeműen internetre feltett szamárságok is…2020-ban indult el szegedi gyógyszerészek kezdeményezésével egy honlap, amelynek célja, hogy hiteket és tévhiteket közérthető módon magyarázzon meg.

Az ergoterápia olyan speciális kezelés, ami pedagógiai, orvosi és pszichológiai módszerekből indul ki. A szó maga a görög ergein, csinálni, dolgozni, cselekedni igéből ered és a módszer abból az elvből indul ki, hogy a cselekvés az ember alapvető igénye, sőt, a cselekvés önmagában is gyógyító hatású, így módszer a mindennapi élet aprónak és egyértelműnek tűnő szokásait könnyítheti meg a fogyatékkal élő vagy sérülésből felépülő emberek számára.

Társasház rovat a lakóközösségek és az RBNB békés egymás mellett éléséről

Először találkoztak a vallásturizmus szakma képviselői a Nemzeti Vallásturizmus Fórumon Esztergomban, a múlt héten. A közel száz fős, kétnapos szakmai konferenciának a Szent Adalbert Központ adott otthont. Vendégünk a konferencia egyik létrehozója és előadója, Szontagh Szabolcs, rip: Cserey Judit – amelyben megszólal Fürjes Zoltán, Egyházi- és Nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  március 29., kedd, 9:05

Szerkesztő: Herczeg Tibor
Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább