Kalendárium: Bartók Tavasz

A március 29-i adás tartalmából.
 

-Bartók Tavasz. Nemzetközi Művészeti Hetek április 1. és május 5. között a Müpa szervezésében. Budapest mellett Debrecen, Miskolc és Győr is különleges koncertekkel és előadásokkal, rendhagyó köztéri eseményekkel készül.
-130 éve ezen a napon született MINDSZENTY József esztergomi érsek, bíboros, Magyarország hercegprímása.
-Az Ige testté lett. A két éve elhunyt Kossuth-díjas festőművész, Szentandrássy István életművének 34 darabjából nyílt kiállítás az ő nevét viselő roma művészeti galériában Mester és Tanítványai címmel, a Bálna első emeletén. Az alkotó az antik és a keresztény kultúra elemeivel vegyítette a roma hagyományt és mítoszt. A Bálna Galéria vezetőjével , Fekete Mártával beszélget Kádár Dóra.
– MOZART! című musical a Veszprémi Petőfi Színházban . Az előadást Somogyi Szilárd rendezi, a bemutatója április 1-jén lesz.
Hírek:
-JOSHUA BELL ÉS SHAI WOSNER a Zeneakadémián. Március 29., 19.30.
Joshua Bell korunk egyik legünnepeltebb hegedűművésze. Bár a közel négy évtizedes karrierje során a világ szinte valamennyi jelentős zenekarával fellépett, továbbra is aktívan koncertezik szólistaként, kamarazenészként, illetve karmesterként is. 2022 tavaszán újra köszönthetjük őt a Zeneakadémia színpadán. Partnere ezúttal Shai Wosner zongoraművész lesz, aki kivételes művészi képességeivel, hitelességével és kreativitásával jelentős nemzetközi elismerést vívott ki magának. Az általa kézben tartott repertoár olyan virtuozitást és intellektuális érdeklődést tükröz, amellyel a közönség és a kritikusok egyik kedvencévé vált. Élő közvetítés a Zeneakadémia Online Koncertterméből, FB oldalán és YouTube csatornáján.
-Keresztpromóció: az MRME új koncertévada. Fehér János, MRME művészeti vezető. Ricardo Frizza olasz vezető karmester vezényli az együtteseket szeptembertől, bérletek, vendégfellépők az új évadban, zenei repertoár.

Hallgassa meg!

 

Kalendárium – Kossuth – március 29., kedd, 15:32

Szerkesztő: Nánási Anikó

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább