Kalendárium: A hétvégén volt a Színházi világnap

A március 28-i adás tartalmából.
 

– Ingyenes Kertész Imre-emlékséta indult „Sors és sodródás” címmel Budapesten, a Kertész Imre Intézet szervezésében. A program olyan VII. és VIII. kerületi helyszíneken kalauzolja végig az érdeklődőket a következő hetekben, amelyek ihletői lehettek Nobel-díjas írónk számos alkotásának.
– Bejelentette a 2022/23-as évadának programjait a Magyar Rádió Művészeti Együttesei (MRME), valamint bemutatkozik az MRME világszerte ismert, új vezető karnagya is.
– Átadták a veszprémi Digitális Tudásközpontot, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa keretén beleül. A Tudásközpontok létrehozásával az adott régióban működő köznevelési és szakképző intézmények, civil szervezetek, felsőoktatási intézmények és DJP Pontok számára lehetőség nyílik a kompetenciafejlesztő foglalkozások, képzések, szakkörök, workshopok, osztálykirándulások, és pedagógusi továbbképzések megvalósítására. Az intézményi kapcsolódások mellett a Központok közösségi térként is funkcionálnak, helyet adva a fiatalok és a fejlődni kívánó felnőttek számára.
– A hétvégén volt a Színházi világnap, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet – és tágabb értelemben a kultúra – fontosságára, tisztelegjen a színészek, a színházi dolgozók előtt, kérje a közönség szeretetét és támogatását. 1978-tól a világ valamennyi országában üzenettel köszöntik e napot.
Hírek:
– A Budapesti Fesztiválzenekar koncertje a Zeneakadémia Nagytermében, Jordi Savall vezényletével.
– Aczél Géza-est / Literátum – Kortárs írók a Müpában

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – március 28., hétfő, 15:32

Szerkesztő: Kovács Betti

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább