×

Minden időben: Rendhagyó istentiszteletet tartottak vasárnap este Budapesten

A március 23-i adás tartalmából.

Rendhagyó istentiszteletet tartottak vasárnap este Budapesten, a fasori református gyülekezet templomában. A padokban egymás mellett Ukrajnából menekültek és magyarországi reformátusok ültek. Többen voltak, akik a háborús övezetből érkeztek a fővárosba, ezért a magyarul nem beszélőknek tolmács fordított.

A kárpátaljai Csonkapapi és Kispapi református gyülekezetei folyamatosan fogadják a belső Ukrajnából érkező menekülteket: szállással, meleg étellel várják őket. Az adományok egy részét heti rendszerességgel viszik fel Kijevbe, majd ugyanazzal a mikrobusszal evakuálják az ostromolt fővárosban rekedt embereket.

Március második hetében rendezték meg a GEKIB-et, azaz a Generális Konvent Ifjúsági Bizottságának egyeztető fórumát, Mályiban. A találkozót a Kárpát-medencében működő református ifjúsági szervezetek számára félévente tartják, hogy egymástól tanuljanak, megosszák a nehézségeiket, örömeiket, és közös eseményeket szervezzenek.

„Elengedés nélkül nincs új élet” – adásunkban Kacsó Géza bátyúi lelkipásztor, a Nagydobronyi Református Líceum lelkész-igazgatójának böjti gondolatait hallhatják.

Tartsanak velünk szerdán délután fél 2-től a Kossuth Rádió hullámhosszán!

Hallgassa meg!

Minden időben – Kossuth – március 23., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Kojsza Péter

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább