Kalendárium: Az Árpádok kora: az Aranybulla emlékév

A március 22-i adás tartalmából.
 

– Királyok és szentek – az Árpádok kora: az Aranybulla emlékév tiszteletére nyílt kiállítás Székesfehérváron
– A fővárosi József Attila színház legújabb bemutatója, a Portugál – Lengyel Ferenc rendezésében
– Miskolcon 25 évvel ezelőtt alapították a városi színészmúzeumot, amely állandó és időszakos kiállításokkal várja a látogatókat. A negyedszázados évforduló alkalmából fotókiállítást rendeztek az elmúlt évek fontosabb eseményeit ábrázoló képekből.
– Idén első alkalommal – hagyományteremtő szándékkal – rendezik meg március 22-25.között a Bartók Béla Művészeti Napokat Szegeden. A Szegedi Tudományegyetem programsorozatában fellép többek között a Hungaricus együttes, a Bartók Nőikar, hangversenyt tartanak zongorista és rézfúvós hallgatók, az ünnepi zárókoncertet pedig a Bartók Béla Művészeti Kar oktatói adják, Bartók Béla születésének 141. évfordulóján, március 25.én.
Hír:
ROMANTIKUS ÓRIÁSOK:
VIGADÓ
– A Honvéd Férfikar 2022. tavaszi bérletének második előadásán Goethe költészetéé a főszerep. Brahms Altrapszódiájának és Rinaldo kantátájának szövege gyaránt Goethe tollából származik.
– Johannes Brahms a világ koncerttermeiben az egyik legtöbbet játszott szerző, a március 22-i hangversenyen elhangzó különleges alkotásait azonban ritkán hallhatjuk. Sem az Altrapszódia sem a Rinaldo nem szerepel a zeneszerző legtöbbet játszott művei között, pedig jól mutatják, milyen lett volna egy opera, ha Brahms valaha is megpróbálkozott volna a műfajjal.
– Ahogy tetszik: a GG Tánc – Eger művészeinek estje Budapesten a Nemzeti Táncszínházban, az adás napján 19.30-tól

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – március 22., kedd, 15:32

Szerkesztő: Kádár Dóra

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább