Napközben: Milyen a női vezetők helyzete ma Magyarországon?

A március 21-i adás tartalmából.
 

Az elmúlt heteket meghatározó orosz-ukrán konfliktus nemcsak a klasszikus hadszíntereken zajlik, hiszen hetek óta komoly offenzívák (túlterheléses támadások, információs műveletek, zsarolóvírus támadások) érik az ukrán létfontosságú és állami rendszereket. De terjednek az online csalások is a nemzetközi kiberháború részeként, amely a hazai internetfelhasználókat is érintheti.

Milyen a női vezetők helyzete ma Magyarországon, milyen a megbecsültségük, mennyi extra feladat hárul rájuk a koronavírus-járvány kitörése óta? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ egy friss kutatás. Az eredmények azt bizonyítják, hogy még bőven van tennivaló több téren is.

A rendkívüli jónak lenni jó című blokkunkban hírt adunk arról, hogyan telt a hétvége az ukrán-magyar határon, hogyan szervezkednek az Angliában élő magyarok az ukrán menekültek megsegítésére és szólunk egy ingyenes informatikai képzési lehetőségről, amelyet szintén az Ukrajnából érkezőknek ajánlottak fel.

Március 21. nem csak a csillagászati tavasz első napja, hanem a Down-szindrómások világnapja. Sztereotípiákat meghazudtoló példákat mutatunk be arról, hogyan is lehet ezzel az állapottal élni.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  március 21., hétfő, 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: unsplash

Videó ajánló

Olvasson tovább