Napközben: Fiatalok pénzügyi tudatossága

A március 17-i adás tartalmából.
 

Májustól nehezebb lesz az akciós átverés
A termék jónak tűnik, az ár pedig csábító: 30 ezer forint helyett, csak 15 ezer forintba kerül. Vagy mégsem? Mennyire akciós az akciósnak hirdetett termék? Vannak valóban kihagyhatatlannak tűnő kedvezmények, de sokuk átverés. Idén május végétől egy uniós szigorításnak köszönhetően átláthatóbb lesz, melyik termék miért is számít akciósnak, és mennyibe került korábban. Milyen változások várhatók az akciók és a kuponok területén és mire érdemes most is odafigyelni amikor akciósnak hirdetnek egy terméket.

Pénz7 – fiatalok pénzügyi tudatossága
Vajon félreteszik-e a fiatalok a zsebpénzüket? Tudatosan készülnek-e arra, hogy majd befektessenek vagy autót, lakást vásároljanak? Pénzügyi tervezés és megtakarítás – digitális megoldásokkal. Idén is megrendezték a fiatalok pénzügyi tudatosságát és a vállalkozói hajlandóságot szorgalmazó Pénz7 rendezvénysorozatot, amelyhez április elejéig számos kísérőprogram is csatlakozik. Mennyire vannak tisztában a fiatalok a pénzügyi ismeretekkel, és hogyan lehet felkészíteni őket hétköznapok pénzügyi döntéseire?

Rendkívüli Jónak lenni jó
.A Magyar Rádió Művészeti Együttesei (MRME) is csatlakozott az orosz–ukrán konfliktus elől menekülők segítéséhez. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara március 16-i koncertjének teljes jegybevételét ajánlotta fel a Híd Kárpátaljáért programnak.

Az erdész szakma is összefogott az ukrajnai háborús menekültek megsegítéséért. Azonnal 100 menekültet el tudnak szállásolni az állami erdőgazdaságok az Országos Erdészeti Egyesület és az Erdészcsillag Alapítvány segítségével. Az erdei turisták és az erdei iskolások számára kialakított kis fa és kőházakban ajánlanak fel menedéket.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom is kiveszi részét az ukrajnai menekültek megsegítéséből. Programokat szerveznek a gyerekeknek, lelki támaszt nyújtanak, és a menekült fiatalokat, tanulásukat segítik.

Autók, biciklik tavaszi felkészítése
A tavasz beköszöntével hétvégente egyre többen mozdulnak ki, kirándulni, túrázni. Van, aki autóval és van aki inkább a kerékpárt választja. De mire érdemes figyelni? Hogyan készítsük fel autónkat a tavaszra, mikor váltunk téli gumiról nyárira vagy négy évszakosra? Hogyan készítsük fel a tavaszi túrákra a kerékpárjainkat?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  március 17., csütörtök, 9:05

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább