Hajnal-táj: Parkolási alkalmazás segíti az autósokat Szegeden

A március 18-i adás tartalmából.
 

Parkolási alkalmazás segíti az autósokat Szegeden. Olyan telefonra letölthető applikációt fejlesztett ki egy helyi informatikai cég, amely arról tájékoztatja a használóját, hogy hol vannak szabad parkolóhelyek a városban. Megkímélik ezzel az autósokat a véget nem érő belvárosi kerengéstől. A mobil applikáció a fenntartható közlekedést szolgálja.

Már Tatán is kipróbálható az elektromos busz, ugyanis a város is részt vesz abban a Mintaprojektben, mely a Magyar Kormány által indított Zöld Busz Programhoz kapcsolódik. A környezetkímélő járművekkel a következő két hétben több vonalon találkozhatnak az utasok.

Fejlődhet a lovasturizmus a Balatonnál. Bár hagyományai vannak, de a Balaton, a Kis-Balaton térségében kevés a lovasturista és gyér az a szolgáltató hálózat is, amely kiszolgálni képes ilyen igényeket.

Szinte teljesen megújult a Celldömölki horgásztó környéke. A Sporthorgász Egyesület 21 millió forintból sétányt, lépcsőket, szalonnasütőket, beülőket illetve 30 kiépített horgászhelyet alakított ki. Az elmúlt időszakban számos tó környéke megújult Vas megyében, a tervek szerint a jövőben is folytatódnak a fejlesztések, pályázati forrásból.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth Rádió – március 18., péntek 5:00

Szerkesztő – műsorvezető: Papp-Nánási Gabriella

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább