Kalendárium: Légy te az Orgonák Éjszakája nyitányszerzője 2022-ben!

A március 17-i adás tartalmából.
 

– Vörösmarty Mihály, Czillei és a Hunyadiak című drámájának premierje a fővárosi Újszínházban Csiszár Imre rendezésében
– Március 17.-én kezdődik és 10 napig tart a 12. Frankofón Filmnapok rendezvénysorozat. A budapesti Uránia és Toldi moziban , az Art+ Cinemában és a Francia Intézetben 23 kortárs frankofón- francia, belga, svájci, tunéziai, marokkói és kanadai – alkotást nézhet meg a hazai közönség eredeti nyelven, magyar felirattal.
– Mozart Don Giovanni c. operájának premierje a Szegedi Nemzeti Színházban,március 18.-án. Rendező: Horváth Csaba
HÍR:
– Adásunk után avatják fel a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontban Raffay Dávid, Halász Gedeont ábrázoló domborművét. A rendezvényt a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola szervezi. A szobor címe: Ne igyál előre a medve bőrére. Az esemény után a Bihari János Táncegyüttes szórakoztatja majd a közönséget.
– Vízkereszt, vagy bánom is én: a szombathelyi Weöres Sándor színház előadása az adás napján
– A Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. pályázatot hirdet Légy te az Orgonák Éjszakája nyitányszerzője 2022-ben! címmel. A pályázaton szóló orgonára írt zeneművekkel lehet részt venni, amelyek időtartama legalább két, de legfeljebb négy perc. A kiválasztott pályamű ősbemutatója az Orgonák Éjszakája eseményén lesz, augusztus 6-án. A pályázatra március 31.-ig lehet jelentkezni.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – március 17., csütörtök, 15:32

Szerkesztő: Kádár Dóra

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Unsplash

Olvasson tovább