Kalendárium: A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertje

A március 16-i adás tartalmából.
 

– Idén is átadták a Március 15-i nemzeti ünnep alkalmából az állami kitüntetéseket, a köztársasági elnök által.
– Március 11-én mutatta be Jókai Mór A Kőszívű ember fiai című előadását a zalaegerszegi Hevesi Sándor színház.
– A Magyar Nemzeti Múzeumban nemrég megnyílt a “Hidegkuti 100” kiállítás a legendás Aranycsapat középcsatára születésének centenáriuma alkalmából.
– Csütörtökön az Uránia Moziban köszöntötték Szokolay Balázs Liszt-díjas zongoraművészt. A művész munkásságáról vasárnap 15 óra után hallhatnak részletesen Nagyítás című műsorunkban. Szokolay 60 címen pedig az M5 tűzi műsorára aznap 23.34-kor azt a kisfilmet, amelyben a művészt 60-dik születésnapján köszöntötték a Zeneakadémián.
-Hét éve működik a Rokolya Néptáncegyüttes a Veszprém megyei Berhidán. A 16 tag nagyrészt a néptáncot szerető, és a hagyományait éltető, lelkes családanyákból áll össze, de várják a jelentkezőket, bármikor lehet hozzájuk csatlakozni. Mindenkinek megvan a saját feladata, még a ruhákat is saját maguk varrják.
Hír:
– Szerda este fél 8-kor koncertezik a Zeneakadémián a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara. Közreműködik Rost Andrea, vezényel Vajda Gergely. Elhangzik majd Britten: Négy tengeri közjáték a Peter Grimesból, Liszt: Két legendájána zenekari változata, Orbán György Assisi Szent Ferenc Naphimnusza, valamint Debussytől A tenger.
– Sopronban a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban lép fel szerda este 7 órakor a King’s Singers. Az 53 éves múltra visszatekintő együttes nevéhez több ezer koncert fűződik.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – március 16., szerda, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI/Mónus Márton

Olvasson tovább