Napközben: Milyen lehet 2022 a turisztikában?

A március 14-i adás tartalmából.
 

Árvíz ellen természetes árterekkel
Ma van a gátellenes világnap, vagyis az emberi építésű gátak ellen irányuló intézkedések nemzetközi napja, amelynek célja felhívni a figyelmet a folyók és vizek védelmére. Talán első pillantásra furcsának tűnhet, hogy éppen a gátak ellen szól, amelyek az árvizekkel szemben védenek – ám az igazság az, hogy szakemberek szerint éppen nem a gátak, hanem a folyók természetes ártereinek helyreállítása, illetve azok ökológiai egyensúlya védhet minket a súlyos árvizektől. A WWF számos projektje is ezt célozza. Utánajárunk, mi a gond a gátakkal, és mit tehetünk az árterek helyreállításáért.

Több zöldséggel és gyümölccsel az egészségért
A DélKerTÉSZ februári reprezentatív kutatásából az derül ki, hogy a magyarok többsége hetente csak 2-3 alkalomal fogyaszt nyers zöldséget és gyümölcsöt, és azt is többnyire a nagy áruházláncokból szerzik be, a vásárlók csupán harmada jár piacokra. Miért fontos, hogy a nyers zöldségek és gyümölcsök – különösen a szezonális termékek – az étrendünk nagyobb hányadát tegyék ki, mint az ajánlott mennyiség? És mi az, amit érdemes akár magunknak is megtermelnünk?

Ukrajnai segítség-blokk
A magyarországi ukrán grögkatolikus egyházközösség adománygyűjtéséről. Jótékonységi árverést szervez a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola. Gyógyászati eszközökkel és laboratóriumi anyagokkal segíti a kárpátaljai técsői járás kórházat közösen az Emberi Méltóság tanácsa és a Vasvári Pál Polgári Egyesület közösen.

Milyen lehet 2022 a turisztikában?
Több szakember szerint a járvány enyhülésével végre jó év elé nézhetnek a szállásadók, vendéglátók. Most van az első hosszú hétvége, bár még kissé hideg idővel, de mégis, vélhetően sokan kimozdultak otthonról és vették célba a népszerű turisztikai helyeket. Hogyan alakult ez a hétvége, és mi várható az év további részében?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  március 14., hétfő, 9:05

Szerkesztő: Forrai Mária

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább