Napközben: Segítségnyújtás az ukrajnai menekülteknek

A március 11-i adás tartalmából.
 

A közel négy éve működő pesti Egyszülős Központ után március végén megnyílik a második Egyszülős Központ Budán, hogy még több családnak tudjanak támogatást és közösséget nyújtani. Kik fordulnak a központhoz? Milyen segítséget kaphatnak? Várható-e, hogy tovább nő a központok száma?

A sokszervi gyulladáson korábban átesett gyerekeket várja a Semmelweis Egyetem új szakrendelése. Az országban kizárólag a Semmelweisen érhető el a betegség hosszútávú hatásait vizsgáló szakambulancia, ahova lakhelytől függetlenül várják az összes, korábban PIMS-en átesett gyereket. Mi is pontosan a sokszervi gyulladás? Milyen tünetei vannak és milyen hosszútávú hatásai lehetnek?

Segítségnyújtás az ukrajnai menekülteknek:

– Elsők között segítettek adománygyűjtéssel az egri Markhot Ferenc Kórház munkatársai. Az elmúlt napokban 1,5 tonna adományt: szivacsmatracokat, tartós élelmiszert és higiéniai cikkeket gyűjtöttek, és vittek el Beregszászra a Kárpátaljai Református Egyházkerület központjába.

– A cukrászok is segítenek a menekültek ellátásában, ők azokra is gondoltak, akik éjjel-nappal fogadják a bajban lévőket, mint a rendőrök, a karitatív dolgozók.

– A labdarúgó NB 1-ben szereplő Gyirmót FC Győr labdarúgó csapata humanitárius konvojt indít vasárnap az ukrajnai menekültek megsegítésére. Az akció szervezése javában folyik, de ami már biztos, hogy az adományok összege meghaladja majd a 14 millió forintot!

– Songs for Ukraine néven segélyakciót indít az Artisjus az ukrán dalszerzők megsegítésére.

Bozsik gazda rovatában a fokhagyma elixírről lesz szó

Együttműködési megállapodást írt alá a GYMS megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a győri Széchenyi István Egyetem. A megállapodás keretében az igazgatóság gyakorlatokat, képzéseket biztosít, míg az egyetem egyebek mellett arra vállalt kötelezettséget, hogy részt vesz az alapvető vízkárelhárítási, mentési és kárfelszámolási feladatokban.

Napközben – Kossuth Rádió –  március 11., péntek, 9:05

Szerkesztő: Cseszregi Balázs
Műsorvezető: Süveges Gergő

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább