Kalendárium: A kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódva elkészült A koronatanú című dokumentumfilm

A március 9-i adás tartalmából.
 

– A kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódva elkészült A koronatanú című dokumentumfilm az Országgyűlés Hivatala és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága együttműködésében, amely Arany Bálint azonos című emlékiratait dolgozza fel.
– Bemutatták Petőfi Sándor János vitéz című elbeszélő költeményét Vidovszky György rendezésében a kecskeméti Ciróka Bábszínházban, a Petőfi-emlékévhez kapcsolódóan.
– Megnyílt a Megszólalnak a múzsák című kiállítás, amely 25 darabot vonultat fel a Hungarikonok című gyűjteményből. A jelentős magyar alkotóktól származó fotók, festmények és szobrok a film és színházi világ jelentős képviselőinek személyes relikviáit tárják elénk – többek közt Garas Dezsőét, Darvas Ivánét, Törőcsik Mariét vagy éppen Oszter Sándorét. A kiállítás egészen júniusig látható a Kiskorona 7-ben, Óbudán.
– Bemutatta a Tamási Áron művei alapján készült, Ábel című táncjátékát Marosvásárhelyen a nagymúltú Maros Művészegyüttes. Az előadás a tánc nyelvén idézi meg a csíki székely legény kalandjait, személyiségét, amelynek nélkülözhetetlen része a furfangos észjárás.
HÍR:
– Rejtelmes rengeteg – Erdőmentő küldetés kiállítás és kalandjáték a Vajdahunyadvár gótikus szárnyában március 15-ig
– Vida Mónika Ruth zongoraestje a Pesti Vigadóban 19:30-tól

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – március 9., szerda, 15:32

Szerkesztő: Kovács Betti

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább