Napközben: A logopédia nemzetközi napja

A március 8-i adás tartalmából.
 

Az Oroszországban és Ukrajnában működő magyar, illetve vegyes tulajdonú vállalatokat nehéz helyzetbe hozta a két ország között kitört háború. Ukrajnában gyakorlatilag lehetetlenné vált a gazdasági tevékenység. Hogyan érinti a jelen helyzet az ukrán és orosz érdekeltségű magyar cégek működését? Hogyan befolyásolja az áruforgalmat?

Családi vállalkozások és generációváltás a fókuszban. Szétválaszthatatlanul összefonódik a család és a vállalkozás dimenziója a hazai családi borászatok esetében – derül ki a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) legfrissebb kutatásából. Ez a jelenség jelenthet előnyt és hátrányt is a működésben, de mindenképp dilemmák, kihívások elé állítják a tulajdonosokat. A családi borászatok a családi vállalkozások egy igen izgalmas és sajátos típusát képviselik – gondolkodásmódjukat, céljaikat és működésüket pedig a kutatás révén közelebbről is megismerhetjük.

Rendkívüli Jónak lenni jó

A logopédia nemzetközi napja alkalmából egyhetes programsorozattal készül a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat. Még mindig sokan nem tudják, miben tud segíteni egy logopédus. A logopédia miért is életkorokon átívelő, milyen problémák lehetnek a hangszalagokkal, mi okozhat rekedtséget, de abban is tud segíteni egy logopédus, hogy miért indul később a beszéd egy gyermeknél. Tevékenységük sokrétű, tudásunk róluk kevésbé.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  március 8., kedd, 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI/Balázs Attila

Videó ajánló

Olvasson tovább