Vasárnapi újság: Magyar Falu program

A március 6-i adás tartalmából.
 

6.00 – 7.15
– Gaál Gergely miniszteri biztossal, településeken élőkkel: Magyar Falu program- Riportkörút Zalában

– HAZATÉRŐK – Bodroghközy Mária – Kanadából tért haza, mert a szíve mindig ide tartozott

– A szomszédunkban folyó pusztítás amerikai-orosz befolyásszerző, érdekszféra-alakító hatalmi küzdelemnek látszik

– James Carafano, nyugalmazott alezredes, az amerikai vezérkari főnök korábbi szövegírója, a washingtoni Heritage Foundation vezetőségi tagja- Charles Crawford, stratégiai tanácsadó, az Egyesült Királyság korábbi varsói és belgrádi nagykövete, aki a rendszerváltozás idején Moszkvában szolgált a brit követségen. – amerikai narratíva a válság kapcsán, beemelve Kínát is a képbe, illetve az orosz gondolkodásmód megvilágítása

– Lélektől lélekig : Köves Slomó

7.15.-8.00.
– Horváth József Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője

– Demkó Attila MCC biztonságpolitikai szakértője – Aktuális helyzetelemzés. Miért folyik a harc valójában? Kik lehetnek az igazi vesztesek? A közelben zajló háború az Unió felfogásában is komoly pálfordulást hozott a fegyverkezés és haderő megítélésében. Létre jöhet-e mindkét fél számára elfogadható békeszerződés? Megmutatta már erejét az orosz haderő? Hírek és álhírek. Veszélyes kijelentések politikusok részéről.

– Földi László biztonságpolitikai szakértő: Tévén, interneten, közösségi felületeken követjük a háborút. Milyen kockázatokat rejt ez? Valóban az információs technológia háborúja is? Képesek vagyunk-e különbséget tenni álhír és valóság között?

– Noll Kati, berlini tudósító: Százmilliárd eurós pénzügyi alapot hoz létre a német szövetségi kormány az ország védelmi képességeinek fejlesztésére, és ezentúl minden évben a hazai össztermék (GDP) két százalékát meghaladó összeget fordít erre a célra

– Bende Balázs jegyzet- A NATO, mint szövetség nem szállít fegyvert Ukrajnának – mondta Stoltenberg, de a NATO-tagállamok külön úton járva, saját döntés alapján ezt megtehetik és meg is teszik.

8.00-8.30
– Soltész Miklós a Karitatív Tanács elnöke, Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára – Magyarország történelmének legnagyobb humanitárius segélyakcióját hajtja végre: Becslések szerint már több mint 1,2 millió ember menekült el Ukrajnából, de ennek háromszorosára is számítanak. Magyarországra is több százezren érkeznek. Hogyan tud segíteni a magyar kormány? Mire számítanak hosszabb távon?

– Siklósi Beatrix Kossuth csatornaigazgató – Már több mint 200 millió forint érkezett a 1357-es nemzeti adományvonalra és annak számlaszámára az ukrajnai háború miatt menekülők megsegítésére. Rengetegen csatlakoztak a Jónak lenni jó rendkívüli akciójához. Miért ilyen szolidárisak vészhelyzetben a magyar emberek? Milyen felajánlások jönnek? Milyen rendkívüli helyzetben tud összekötőkapocs lenni a műsor?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Vasárnapi újság – Kossuth – március 6., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: Horváth Ágnes
Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább