×

Minden időben: A Magyar Református Szeretetszolgálat is igyekszik a menekültek megsegítésében

A március 2-i adás tartalmából.

Háborúra ébredt a világ csütörtök hajnalban: Oroszország megtámadta Ukrajnát. A hadiállapot elrendelése óta több mint félmillióan hagyták el az országot. Voltak, akik egyik pillanatról a másikra, gyalog indultak útnak, hogy még időben át tudjanak kelni a magyar-ukrán határon. Ott voltunk, amikor Budapestre hétfőn megérkezett az egyik menekülteket szállító vonat.

Az ukrajnai háború kirobbanása óta a Magyarországi Református Egyház és a gyülekezetek is igyekeznek kivenni részüket a menekültek megsegítéséből. A legtöbb munkát a Magyar Református Szeretetszolgálat és a határhoz közeli közösségek végzik, de az egész ország megmozdult. A szervezet munkatársai szendvicsekkel, meleg teával és takarókkal várják az Ukrajnából érkezőket a Nyugati pályaudvaron.

A kárpátaljai magyar református gyülekezetek kitartanak, ameddig csak lehet a háborúban. Zán Fábián Sándor arra kérte a lelkipásztorokat, a gondnokokat és a presbitereket, hogy maradjanak a szolgálati helyükön. A Kárpátaljai Református Egyházkerület püspökének egyelőre nincs tudomása arról, hogy magyar református lelkészeket behívtak volna az ukrán hadseregbe és szerinte erre nem is lenne szükség.

„Nekünk, keresztyéneknek az a feladatunk a békére törekvésben, hogy szívből könyörögjünk érte” – Joó Sándor, a Budapest-Pasaréti Református Gyülekezet egykori lelkipásztorának különösen aktuális gondolatait Rajkai Zoltán tolmácsolja.

Hallgassa meg!

Minden időben – Kossuth – március 2., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Kojsza Péter

Tovább a műsoroldalra>>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //mediaklikk.hu/wp-content/uploads/sites/4/2022/03/20220225_MRSZ_Nyugati_palyaudvar.width-1280.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább