Kalendárium: Vaszary - az ismeretlen ismerős

A március 2-i adás tartalmából.
 

– A két világháború közötti időszak művészetére, ezen belül többek között Vaszary János alkotásaira is koncentrál a Magyar Nemzeti Galéria az idei terveiben. Vaszary – az ismeretlen ismerős címmel nyílik majd kiállítás a festőművész születésének 155. évfordulója kapcsán a Budavári Palotában, ahol bemutatásra kerül majd számos, eddig ismeretlen kép is (Kádár Dóra)
– Lezárult a közelmúltban két jelentős fejlesztés is a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum tagintézményeiben, így például a virtuális térben is megtekinthető lett több kiállítás, illetve egy multimédiás tárlatvezető rendszer segítségével is körbejárhassák az érdeklődők a múzeumot (Gergó Judit)
– Egy feltárás során a középkori Kecskemét központjára bukkantak rá a Kodály Intézet alatt, ahol 15. századi templomtornyok maradványai rejtőznek több, mint 3 méter mélyen (Molnár H. Boglárka)
– Az egri Gárdonyi Géza Színház legújabb bemutatója a Grimm testvérek klasszikusa, a Széttáncolt cipellők című mesejáték, amely jól illeszkedik a színház azon koncepciójába is, hogy a klasszikus zeneirodalom minél több darabját be tudják emelni a repertoárba (Pilisy Csenge)
HÍREK:
– a Kamarazene Tanszék koncertjével kezdődik a Müpa 2015-ben életre hívott historikus zenei sorozata, a Régizene Fesztivál
– Jan Dolezel cseh orgonaművész koncertje a budapesti Zeneakadémián
– a Megszólalnak a múzsák című kiállítás megnyitója az Óbudai Társaskörben – a tárlat 25 darabot vonultat fel a Hungarikonok című
gyűjteményből

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – március 2., szerda, 15:32

Szerkesztő: Farkas Szabolcs

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI Fotó: Soós Lajos

Olvasson tovább