Kalendárium: Tabula Rasa néven indul új rendezvénysorozat a Magyar Zene Házában

A március 1-i adás tartalmából.
 

– Józsa János 80 – Csak tiszta forrásból! címmel nyílt kiállítás a Népművészet Mestere címmel kitüntetett korondi fazekasmester munkáiból Budapesten, a Józsa Judit Galériában. A 80 darab, ún. mázalatti festésű majolika dísztányér a Józsa János fiatalkori székely balladás iparművészeti terveinek és porcelán tárgyakra festett munkáinak továbbfejlesztései.
– Világhírű énekesekkel és katalán reneszánsz muzsikával érkezik a Müpa Régizene Fesztiválja, amely március 2. és 22. között immár hetedszer várja válogatott különlegességekkel a reneszánsz, a barokk és a bécsi klasszikus zene rajongóit.
– A Kárpát-medence kincseit, népi hiedelmeit és legendáit mutatja be a Székelyföldi Legendárium rajzfilmstúdió animációs sorozata a székely testvérpár, Rika és Zete kalandjain keresztül. A mesefilmben Székelyföld leghíresebb tájai és helyszínei is feltűnnek, többi között a Gyilkos-tó, az Almási-barlang, vagy éppen az Ördögmalom. A sorozatban továbbá olyan történelmi alakok is felbukkannak, mint Szent László vagy Attila felesége, Réka királyné. A rajzfilm-sorozatot már tíz nyelven szinkronizálták, köztük angol és mandarin nyelven is.
– A Tamási Áron-emlékév keretén belül határokon átnyúló, többfordulós irodalomtörténeti versenyt hirdetnek 9-11. osztályos diákok számára, „Ábelek a XXI. században” címmel – így is tisztelegve a 125 éve született székely-magyar író emléke előtt. A háromfős csapatok jelentkezését március 15-ig várják, a döntő május végén lesz Budapesten.
Hírek:
– Tabula Rasa néven indul új rendezvénysorozat a Magyar Zene Házában. Az első koncert (03.01.) az új-zélandi Hayden Chisholm szaxofonos, Gyárfás Attila dobos és Hock Ernő nagybőgős részvételével zajlik.
– Fülei Balázs, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész játszik Schubert-műveket aznap este az MTVA Sára Sándor vetítő-és koncertteremben.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – március 1., kedd, 15:32

Szerkesztő: Kovács Betti

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán

Olvasson tovább