Napközben: Hogyan lehet jól takarékoskodni a pénzünkkel?

A február 28-i adás tartalmából.
 

Élete során valószínűleg mindenkinek volt már – vagy lesz – porckorongsérve, ami az esetek kis hányadában jár klinikai tünetekkel, például nagy fájdalommal, de csak a panaszosok kevesebb mint tizedének van szüksége műtéti megoldásra. Az ülőmunka, illetve a mozgásszegény életmód kedvez a sérv kialakulásának, és az utóbbi években megfigyelhető, hogy a jellemzően középkorúaknál jelentkező betegség már a 20 éven aluliak körében is egyre gyakoribb.

Hogyan lehet jól takarékoskodni a pénzünkkel, hogyan érdemes beosztani a fizetést, milyen arányban érdemes költeni pl. a szórakozási javakra és mennyit érdemes minden hónapban félretenni? Melyek azok a tipikus hibák, melyeket sokan elkövetnek, ha a pénzük kezeléséről van szó? Milyen appok segítik átlátni a havi költéseinket?

Akadálymentesen rovat: Akad egy nagyobb lélekszámú csoport, amelynek az átlaghoz képest is nehezebb a helyzete, ha lakhatásról van szó. Ők a fogyatékossággal élő emberek. Az ő világuk nem homogén: más nehézségekkel küzd ezen a téren egy mozgássérült ember, mint egy autizmussal élő, vagy valaki, aki Down-szindrómás. A budapesti székhelyű Nem Adom Fel Alapítvány évek óta éppen egy ilyen emberközeli, segítő hátteret adó, az otthon élményét nyújtó úgynevezett „támogatott lakhatási forma” létrehozásán dolgozik.

Fehér lepel fed be éjszakánként számos autót Budapest belvárosában. No nem a hónak köszönhetően: a vetési varjak elszaporodása van a háttérben. A madárürülék problémája feladja a leckét a belvárosban parkolóknak és élőknek egyaránt. A jelenség egyre több városban felüti a fejét.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  február 28., hétfő, 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább