×

Napközben: A verbális agresszióra hívja fel a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet

A február 23-i adás tartalmából.
 

Rengeteg szabadtéri tűzesethez riasztották a tűzoltókat, de védett területen is felcsaptak a lángok – mik a szabályok most, hogy elhúzódik a járványhelyzet, és mit lehet tenni megelőzésképpen, hogy ne legyen baj? Február egyik hétvégéjén 230! esethez riasztották a tűzoltókat!

Nemcsak tettleg lehet bántalmazni – a verbális agresszióra hívja fel a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet kisvideóiban. Hogyan kerülhető el a bántalmazás?
Megváltoztatható-e a bántalmazó viselkedése? A rosszban a jó talán annyi, hogy sokkal többen fordulnak az országban a krízisambulanciákhoz, tehát több esetnél tudnak segíteni a szakemberek.

Jogi rovat: Több, mint 10ezer sikeres eljárást folytattak le a Békéltető Testületek – mit kell tudni a vitarendezésnek erről a módjáról?

Még mindig van tíz magyar település, ahol határérték feletti arzéntartalmat mértek az ivóvízben. Az Európai Unióhoz való csatlakozás után 18 évvel még mindig vannak olyan települések, amelyek ivóvíz minősége nem felel meg az uniós szabványoknak. Különösen dél-alföldi kistelepüléseket érint a gond, de Makó is küzd azért, hogy arzénmentes vizet tudjon biztosítani lakóinak. Sokszor magas azonban a víz ólom, vas és mangántartalma is, de a legnagyobb veszélyt az arzén jelenti.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  február 23., szerda, 9:05

Szerkesztő: Bicsák Eszter

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább