×

Napközben: Mennyire fontos, hogy mindig legyen nálunk megfelelő napszemüveg?

A február 21-i adás tartalmából.
 

– A nap káros sugarai télen még fokozottabban veszélyeztetik a szemünket
– Szemészeti vizsgálat Stockinger-Bakonyi György diplomás optometristával, a Kaiser Optika vezetőjével.
Vendég: Szabadi Zsolt, a Magyar Látszerész Szövetség elnöke. Miről szól a most indított kampány? A szemünket csak jó napszemüveggel védhetjük, mit okozhat, ha olcsó, UV szűrő nélküli napszemüveget hordunk?
Vendég: Homoki Imre, a Magyar Látszerész Szövetség alelnöke. Milyen mérésekkel ellenőrizhető, hogy megfelelő szemüveget hordunk-e?
Vendég: Rakonczay Gábor, extrém sportoló, kétszeres Guinness és többszörös világrekorder. 2018-ban első magyarként érte el a Déli-sarkot, és kétszer átevezte az Atlanti-óceánt. Mennyire fontos, hogy mindig legyen nálunk megfelelő napszemüveg?
– Elektromos roller, monocikli, egyre több különös „eszközzel” lehet találkozni az utakon, de ezekre vajon milyen szabályozás vonatkozik
Riport/bejátszó: Nagy – E-rolleres cég riport/eszközbemutató.
Vendég: Dobrocsi Endre, közlekedésbiztonsági szakértő. Az e-roller, e-monocikli és társai hova sorolandók közlekedés szempontjából? Mit tehet a rendőr, ha megállít egy e-rollerest? Mi szerint bírál és büntet?
Vendég: Németh Péter a CLB Független Biztosítási Alkusz, kommunikációs és értékesítési igazgatója. Mi történik, ha valaki nekimegy az autónknak egy ilyen eszközzel, és egyértelműen ő a hibás? Mit tehetek?
– Akadálymentes rovat
Riport/bejátszó: Gergó – Láthatatlan vacsora összeállítás.
Vendég: Karvai Sándor – Guinness-rekorder. 3 Guinness-rekord! Ez óriási teljesítmény még látó emberektől is, miben született ez a 3 rekord? Gyakran jár iskolákba is előadást tartani, a gyerekek mennyire nyitottak?
– Február 21. – Az anyanyelv nemzetközi napja
Riport/bejátszó: Kovacs – Hevesi Gabriella logopédussal riport a gyermekek nyelvi fejlődéséről.
Vendég: Balázs Géza – nyelvész, néprajzkutató, az ELTE egyetemi tanára. Egy nyelvész számára mit jelent az anyanyelve? Mi kell ahhoz, hogy egy nyelv fennmaradjon?
Vendég: Gaál Zoltán rádiós-televíziós műsorvezető, beszédtanár. Miért fontos, hogy szépen tisztán beszéljünk? Hogyan, milyen gyakorlatokkal fejleszthető legegyszerűbben a beszéd, akár otthon is?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  február 21., hétfő, 9:05

Szerkesztő: Balog Tamás

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább