Kalendárium: Álmok álmodói. Világraszóló magyarok, világformáló találmányok című kiállítás a Millenárison

A február 18-i adás tartalmából.
 

– Világklasszisokkal készül A trubadúr bemutatójára a Csokonai Színház. Csaknem harminc éve, 1995-ben játszották utoljára Verdi operáját Debrecenben, holott a Rigoletto és a Traviata mellett a szerző legnépszerűbb művei közé tartozik. A bemutató február 18-án lesz a Kölcsey Központban. Rendező: Gemza Péter, karmester: Ács János. Főszereplők: Riccardo Massi, Gál Erika, Kálmándy Mihály,Ádám Zsuzsanna.
– Álmok álmodói. Világraszóló magyarok, világformáló találmányok című kiállítás a Millenárison
–  A Holtszezon Irodalmi Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program saját szervezésű irodalmi fesztiválja. A február 25-27. között megtartott esemény három nap alatt nyolc helyszínen közel 60 művészeti produkciót, előadást és koncertet vonultat majd fel Veszprém belvárosában.
– A magyar széppróza napja. Nánási Anikó. A Magyar Írószövetség kezdeményezésére 2018 óta ünnepeljük a Magyar Széppróza Napját február 18-án, Jókai Mór születésnapján. Jókai életműve mai napig a magyar irodalom egyik legnagyobb, megkerülhetetlen teljesítménye, regényíróként is máig megőrizte jelentőségét a nemzeti irodalomban, komolyan hozzájárul történelmi önismeretünkhöz és identitásunk megőrzéséhez. Emellett Jókai Mór volt az első, modern értelemben vett hivatásos prózaírónk, aki írói és szerkesztői munkásságából élt, közéleti szerepeit is íróként viselte. Gála: február 18., 17 óra, Bp., Ybl Villa, Budakeszi út 36/b.filmbemutató: Egy asszonyi hajszál, dokum.film JM-ról
-FEBRUÁR 19., Kórusok Téli Éjszakája – Hangot a térnek, hangot a télnek! Magyar Zene Háza. Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Kórusok Téli Éjszakáját, és a Magyar Zene Háza impozáns épületében töltik meg hanggal a telet 2022. február 19-én! A fesztivál hagyományosan az Éneklő Házzal kezdődik, amikor a kórusok egy-egy dallal adnak ízelítőt műsorukból, hogy a közönség választhasson a sokszínű kínálatból. Az est folyamán párhuzamosan 6 teremben 18 kórus ad koncerteket, és kalauzol bennünket zenei korszakokon és stílusokon át. Az estét ezúttal is a sokak által várva várt közös énekléssel koronázzuk meg, amikor a közönség és a fellépők együtt énekelhetik a Kórusok Téli Éjszakájának záródalát. A fellépő kórusokat és a részletes programot megismerhetik a www.korusokejszakaja.hu honlapon.
-Myrtill és a SWINGUISTIQUE – 10 év, 2022.febr.18. MÜPA. Tíz esztendős jubileumát ünnepli a zenekar, de az est egyúttal lemezbemutató is, hiszen az együttes elkészítette negyedik albumát, amely a koncertre jelenik meg. A Myrtill és a SWINGUISTIQUE formáció 2011-ben alakult, majd 2012-ben jelent meg első albumuk, amely aranylemez lett. Nagy sikerrel koncerteztek az évek során hazai fesztiválokon és Európában, Németországtól Montenegróig. Az Artisjus előadói díjas Micheller Myrtill immár negyedik alkalommal tér vissza a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermébe önálló, egész estés koncertjével, és ahogy eddig is mindig más műsorral jelentkezett, ezúttal is újabb arcát mutatja meg közönségének.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – február 18., péntek, 15:32

Szerkesztő: Nánási Anikó

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább