×

Napközben: Idén jöhet el az autómegosztás aranykora?

A február 17-i adás tartalmából.
 

Idén jöhet el az autómegosztás aranykora?
Tavaly már 13,5 millió kilométert tettek meg ilyen kocsikkal. Budapesten 2020-ről 2021-re óriási mértékben, mintegy 36 százalékkal növekedett a hazai autómegosztó szolgáltatás használóinak száma. Egyes becslések szerint ez a trend nem áll meg, hiszen egyre többen döbbennek rá arra, hogy saját tulajdonú autójuk az idő nagy részében csak parkol: átlagosan 3-4 százalék a kihasználtságuk.

– Egyes kutatók szerint szexmentes házasság az, amelyben a felek között az elmúlt egy évben nem volt szexuális interakció. Bizonyos tanulmányokból viszont az derült ki, hogy az a kapcsolat számít aktusmentesnek, amelyben tíznél kevesebbszer bújtak össze a párok az elmúlt egy évben. Törvényszerű-e, hogy a testi vágy idővel csökken egy házasságban? Hogyan lehet visszanyerni az intimitást? Egyáltalán mi számít normális mennyiségű testi együttlétnek?

– 24 gyógyvíz minősítést adtak ki az országban tavaly. Ezek egy része teljesen új engedélynek számított, de több esetben olyan kutak vize kapott friss minősítést, amely már korábban is megfelelt a kritériumoknak. A gyógyvíz minősítés megszerzés nem pusztán formaiság, azt orvosi vizsgálatokkal kell alátámasztani. Magyarország gyógyvíz kincse felbecsülhetetlen és azt is tudjuk, hogy az egészségünkre jól hat, de pontosan mire jó? Mely összetétel miben segít? Erről beszélgetünk a negyed 11 –kor kezdődő vitalitás rovatunkban.

– Praktikák Bartha Dettivel – bolhapiac, garázsvásár

– Új esély Központot nyitott Miskolcon a Baptista Tevékeny Szeretet misszió. Alkohol-és drogfüggőséggel illetve játékszenvedéllyel élőket fogadnak: a szociális hátterüket próbálják úgy megerősíteni, hogy ki tudjanak törni addigi megszokott életükből.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  február 17., csütörtök, 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Műsorvezető: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább