Kalendárium: Javában tart a Házasság hete programsorozat

A február 17-i adás tartalmából.
 

– Tavaly novemberben nevezték ki a Hagyományok Háza főigazgatójának Both Miklós zeneszerző, előadóművész, néprajzkutatót. Az új vezető már megbízatása előtt egy ideje részleteiben megismerhette az intézményt és annak minden munkatársát. Számos átalakítást tervez, de az elődje által képviselt értékek szellemében.
– Porcelán-bál címmel nyílt nemrég kiállítás a szombathelyi Smidt Múzeumban: “A tárlaton az 1826 óta működő Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. alkotásai láthatók, ami egy mai is élő örökséget jelent.
– Javában tart a Házasság hete programsorozat. Felméry Lili és Balázsi Gergő Ármin balett-táncos házaspárral a Nemzeti Balett művészeivel már tavaly is találkozhattunk, amikor házasságikról beszéltek. Azóta azonban szülők lettek, ami egy művész házaspárnál az öröm mellett különleges kihívást is jelent.
– Irodalmi újság előzetes VTZS: Hétfőn (02.21) ünnepeljük a Nemzetközi Anyanyelvi Napot, amellyel a szervezők a helyes anyanyelv használatára is szeretnék felhívni a figyelmet. A témáról részletesen is hallhatnak majd vasárnap este fél 7 után az Irodalmi Újságban.
– Villakoncert lesz aznap este 6-kor a Bajor Gizi Színészmúzeumban, a híres színésznő egykori lakhelyén. Közreműködik Tóth Kristóf hegedűn, Tomasz Máté gordonkán, Magyar Valentin pedig zongorán. A programban többi között felcsendül Gliere: 8 darab hegedűre és csellóra írt műve, Brahms: C- moll triója, valamint Schumann Adagio és Allegroja.
– Ezen a héten a Rádiószínházban a délutáni sávban Esti Kornél címmel, Kosztolányi Dezső novellafüzérét olvassa fel Máté Gábor, esténként fél 11 után pedig Gyárfás Endre Történelmi Kalandok című műve megy.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – február 17., csütörtök, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább