Kalendárium: A Budapesti Fesztiválzenekar koncertje a Müpában

A február 14-i adás tartalmából.
 

– Házaspárt játszik a Vígszínház Anna Karenina című darabjában Wunderlich József és felesége, Bach Kata. Tolsztoj remekművén kívül saját házasságukra, s annak szépségeire koncentrál az anyag.
– A Magyar Hospice Alapítvány fennállásának 30. évfordulóját ünneplendő, jubileumi nagykoncertet tartanak „A méltóság hangja” címmel a Zeneakadémián.
– Bence Lajos, a szlovéniai Lendván élő magyar költő és Elena Lavinia Dumitru román műfordító veheti át idén a Balassi Bálint-emlékkardot. Az 1997-ben alapított irodalmi elismerést évente egy magyar anyanyelvű és egy külföldi költőnek adják át. Maga a díj egy 16. századi magyar végvári szablya másolata. A díjátadó ünnepséget ma, azaz Bálint napon tartják. Kádár Dóra összeállítása következik.
– A Magyar Művészeti Akadémia az elmúlt évekhez hasonlóan 200 millió forint összegben nyílt pályázatot hirdet az államháztartás alrendszerén belüli és kívüli, a Magyar Művészeti Akadémia alapszabályában nevesített művészeti ágak területén működő civil és – a központi költségvetési szervek kivételével – egyéb szervezetek részére, művészeti szakmai programjuk megvalósításának támogatására.
– A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertje a Zeneakadémia Nagytermében fél nyolckor
– A Budapesti Fesztiválzenekar koncertje a Müpában este háromnegyed nyolctól

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – február 14., hétfő, 15:32

Szerkesztő: Márta Renátó

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább