Napközben: Meg kell tanulnunk együtt élni

A február 9-i adás tartalmából.
 

A balatoni vendéglátás már a nyári szezonra készül – képzésekkel enyhítenének addig is az egyértelmű munkaerő hiányon. Cukrászokat, szakácsokat is képeznek és virtuális központ is segít a Balatoni Gasztro Akadémia kínálatában. Adásunkkal egyidőben a Balatonnál éppen erről tartanak tájékoztatót.

Nézelődők a pályán? Újabb balesetet okozhat az, ha bámészkodunk, lassítunk, akár meg is állunk az autópályán – ennek ellenére sajnos, jellemző, hogy meg akarjuk nézni a már megtörtént balesetet. Kíváncsiságunk azonban kifejezetten veszélyes.

Ki és hogyan szabályozza az utakon hamarosan megjelenő önvezető járműveket? MI vonatkozik rájuk és mi történik, ki a felelős, ha balesetet okoznak? Jogi kérdések és válaszok dr Kator Zoltánnal.

Meg kell tanulnunk együtt élni – mondani könnyebb, mint csinálni. Az állattartó gazdák jó része találkozik farkassal, akár medvével is. Ha igénylik, szakemberek segítik a védelmet villanypásztoros kerítéssel, pásztorkutyákkal. Sikeres a „Kuvasz-őr” program, és még sokkal többeknek tudnának segíteni.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  február 9., szerda, 9:05

Szerkesztő: Bicsák Eszter
Műsorvezető: Süveges Gergő

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább