×

Minden időben: Vasárnap kezdődik a Házasság Hete

A február 9-i adás tartalmából.
 

Bognár László csaknem húsz éven át volt az alkohol rabja. Bár sokszor próbált szabadulni a szenvedélybetegségből, végül mindig újra a pohár után nyúlt. Utolsó mentsvárként Dömösre került, a Református Iszákosmentő Misszió központjába, ahol megváltozott az élete.

Volt olyan szépkorú, aki boldogan, más panaszkodva mesélt az életéről, amikor kolléganőm meglátogatta őket a Kárpátaljai Református Egyházkerület beregszászi idősek otthonában. Szakképzett ápolók gondoskodnak róluk és külön részleget tartanak fenn a demens betegeknek. Az egyházkerület egy krízisközpontot is működtet a városban, ahol nehéz sorsú édesanyáknak és gyermekeiknek nyújtanak menedéket.

Sokaknak okoz fejtörést, hogyan lehet a Biblia üzenetét úgy tolmácsolni a fiataloknak, hogy az hű maradjon a Szentíráshoz, de érthető és vonzó is legyen. Az Acorn laikus ifjúsági vezetőket és lelkészeket képez Biblia-központú szolgálatra. A kiscsoportos kurzus tíz alkalomból áll, mindig szombatonként tartják Budaörsön.

Vasárnap kezdődik a Házasság Hete. A rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a család értékeire, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. Adásunkban Ravasz László, a Dunamelléki Református Egyházkerület egykori püspökének gondolatait hallhatják.

Hallgassa meg!

Minden időben – Kossuth – február 9., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Kojsza Péter

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Mindenki Akadémiája, Sík Domonkos: Hogyan nyomasztjuk egymást? A depresszióról társadalomtudományos megközelítésben
00:26:07

Olvasson tovább