Napközben: Főzzünk a szívünkért!

A február 8-i adás tartalmából.

Főzzünk a szívünkért! Egyedülálló kezdeményezést indít a SZÍVSN országos betegegyesület, a Magyar Kardiológusok Társaságának hivatalos betegszervezete február 11-én. A kampányt szív- és érrendszeri betegséggel küzdőkért indítottunk, amely hazánkban ma a legtöbb életet követeli.

Sokat hallunk egészséges, egészségtelen ételekről, készítési eljárásokról, de gyakran tévhitek tömkelege zúdul az emberekre. A program célja: Megmutatni, megismertetni a tudatos étkezés szerepét a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, gondozásában. Bizonyítani, hogy nem aszkéta életmódot kíván az egészség, nem feltétlenül a lemondás, a tiltólisták segítenek, hanem okos választások, mert a szívbarát étkezésnek ezer arca van.

Még egy hétig jelentkezhetnek a fiatalok a felsőoktatási intézményekbe. De milyen szempontokat kell átgondolni a választás előtt, melyek azok a kérdések, amit érdemes feltenni a jelentkezés előtt, hogy valóban piaci előnyt, vagy lehetőségeket biztosítson a választás.

A Biztonságos internet napja lesz kedden, ennek okán rendezvényeket tartanak szertze az országban, amelyeken nem csak a technikai biztonságról, hanem a tartalmi veszélyekről is szó esik.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  február 8., kedd, 9:05

Szerkesztő: Papp-Nánási Gabriella
Műsorvezető: Süveges Gergő

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább