×

Napközben: Mitől barna a barna cukor és egyáltalán hogyan hat a cukor a szervezetünkre?

A február 7-i adás tartalmából.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a négy évesnél fiatalabb gyerekeknek egyáltalán nem kellene hozzáadott cukrot tartalmazó ételeket enniük és a felnőtteknél is a napi kalóriabevitel legfeljebb 10 százaléka legyen cukor. De mennyi is az a 10 százalék? Elég, ha cukor nélkül isszuk a teát, kávét? Önök odafigyelnek arra, hogy mennyi cukrot fogyasztanak?
Mitől barna a barna cukor és egyáltalán hogyan hat a cukor a szervezetünkre? Helyes-e ha teljesen száműzzük az étrendünkből?

Virágzik az internetes anyatejkereskedelem, emiatt egyre nagyobb bajban vannak az anyatejgyűjtő állomások. Hiába fizetnek 2700 forintot literenként, sok édesanya mégis a neten kínálja felesleges anyatejét vagy éppen onnan veszi az ellenőrizetlen tejet, amivel veszélybe sodorhatja csecsemőjét. Mi kell ahhoz, hogy valaki anyatejet adhasson? Hogyan működik az adás-vétel az elosztó állomásokon és kik kaphatnak belőle?

Akadálymentes rovatunkban egy olyan magyar fejlesztésű szoftverről lesz szó, amelynek segítségével a látássérültek az írott szöveget hangban élvezhetik. A
fejlesztés képes a könyveket illetve szöveget tartalmazó képfájlokat és PDF állományok tartalmait felolvasható formátumba alakítani.

A pénzről való gondolkodást, a pénzhez való viszonyulást már gyerekkorban érdemes megalapozni. Hogyan segíthetünk a gyerekünknek, hogy megtanuljon bánni a pénzzel? Mikor és mennyi zsebpénzt adjunk neki? Mi, felnőttek mennyire vagyunk tudatosak, ha pénzről, megtakarításról van szó? Tudunk-e és próbálunk-e félretenni a gyerekeinknek? Ismerjük-e milyen lehetőségeink vannak?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  február 4., péntek, 9:05

Szerkesztő: Papp-Nánási Gabriella
Műsorvezető: Süveges Gergő

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább