Minden időben: Február elsejétől Trócsányi László a Károli Gáspár Református Egyetem rektora

A február 2-i adás tartalmából.

Február elsejétől Trócsányi László a Károli Gáspár Református Egyetem rektora. A jogászprofesszor Áder János köztársasági elnöktől vette át kinevezését a Sándor-palotában. Megbízatása 2027. január 31-ig szól. A budahegyvidéki református gyülekezet presbitere vonzó, színvonalas egyetemet álmodott meg, ahol olyan tehetséges fiatalok is bontogatják szárnyaikat, akik a jövő keresztyén értelmiségévé válhatnak.

Máté súlyos betegsége miatt hetekig volt ágyhoz kötve a református Bethesda Gyermekkórházban – még a születésnapját is lábadozva töltötte. Hogy mégse maradjon el az ünneplés, mielőtt hazaengedték, az orvosa éjjel tortát sütött neki, de addig is naponta látogatták az intézmény lelkigondozói, foglalkoztatói.

A nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthonban árva, félárva, szellemi és testi fogyatékkal élő lányokat nevelnek. A bent lakók szerves részét képezik a mindennapoknak, ők az intézmény kisfarmjának mozgatórugói. Napról napra közösen, mosolyogva teremtik elő a megélhetésüket. A dolgozók hisznek a lányok reményteljes jövőjében és ehhez az otthon is igyekszik hozzájárulni.

„Isten igéje az egyetlen igaz megoldás életünk problémáira” – vallja Nagyné Nádasi Erika. A Sárospataki Református Gimnázium lelkipásztorának, vallástanárának áhítatát Rajkai Zoltán tolmácsolja.

Hallgassa meg!

Minden időben – Kossuth – február 2., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Kojsza Péter

Tovább a műsoroldalra>>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //mediaklikk.hu/wp-content/uploads/sites/4/2022/02/mti_trocsanyi_resized.2e16d0ba.fill-900x500.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább