Kalendárium: Az elmúlt szombaton ismét jelentkezett A dal a Dunán

A február 3-i adás tartalmából.
 

– Megújul a Kossuth rádió népszerű műsora, a Rádiószínház, illetve más adások is változnak. Február elsejétől minden hétköznap este, a már megszokott, régi és új alkotások mellett stúdióbeszélgetést is hallhatnak az esti előadások kapcsán az elhangzó műről, szerzőjéről, a téma érdekességeiről. Siklósi Beatrix a Kossuth rádió csatornaigazgatója/int Hézer Luca mikrofonja előtt.
– Nemrég mutatták be az egri Harlekin Bábszínházban Varró Dániel Túl a Maszat hegyen című verses meséjét Veres András rendezésében. Kérdés, hogy vajon ki győz a tiszták és a pacák örök harcában? Sikerül-e Muhi Andrisnak kiszabadítania barátját, Johannát a gonosz Paca cár karmai közül? Pilisy Csenge
– Gőzerővel folynak Veszprémben a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa rendezvények leendő helyszíneinek építkezései. Az idei év már a próbaév, hiszen már kevesebb, mint egy év van az indulásra. A patinás Várban szinte mindenhol a renoválás munkálatait lehet látni. Megújul az egykori szabadtéri színpad is, és egy hipermodern artmozi is lesz a helyszínen médialaborral, a helyi Művészetek Háza épülete mellett, utóbbi a digitális alkotásokat mutatja majd be. Int Hegyeshalmi László igazgató/Felszeghy Csaba.
– Az elmúlt szombaton ismét jelentkezett A dal a Dunán, pár hétig most minden hétvégén láthatjuk a közmédia produkcióját. Újra részt vesz a zsűrizésben Wolf Kati, akivel a műsor még 2012-ben kezdetét vette, ÉS ismét a zsűri tagja lesz a műsorban az előbb már említett Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere. Valamint most is ott lesz többek között Ferenczi György szájharmonika-virtuóz is, akivel Márta Renátó beszélgetett.
Hírek:
– Fölszállott a páva – tribute Kodály Zoltán címmel lesz ma este fél 8-kor program a Pesti Vigadóban. Közreműködik többi közt a Nemzeti Énekkar és a Modern Art Orchestra.
– A megújult Rádiószínház műsorában ezen a héten a délutáni sávban 14 óra után Columbo autója címmel válogatunk Vathy Zsuzsa novelláiból.
– Mesélő címmel ad ma este műsort a Várkert Bazárban Mező Misi. Az új zenei sorozatban a bensőséges zenei hangulatok is megjelennek, a Várkert exkluzív koncertjein népszerű zenészeket hallhatunk, láthatunk, nem megszokott módon.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – február 3., csütörtök, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább