Kalendárium: Fülei Balázs Schubert zongoraestje

A február 2-i adás tartalmából.
 

– Kapcsolódva a Tamási Emlékév programsorozatához, újabb Tamási Áron-darabot állít színpadra a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Ezúttal a Kossuth-díjas író Énekes madarát gondolta újra Tege Antal rendező, amelynek bemutatója január 28-án volt.
– Februárban mutatják be a Frici és Aranka című magyar filmet, amely Karinthy Frigyes és felesége szerelméről, a múlt századelő Budapestjének életéről, az irodalmi, kávéházi kultúráról szól.
A Frici&Aranka kettős célt szolgál: bemutat egy kort és annak szereplőit, valamint felhívja a figyelmet az irodalomra és az olvasásra, hisz a film forgatókönyvének alapjául is számos irodalmi mű, visszaemlékezés szolgált.
– Karátson Gábor a Fausthoz készített illusztrációiból nyílt kiállítás Szentendrén, az ÚjMűhely Galériában. A tárlat a hatvannégy képen kívül bemutatja Karátson 1969-ben, szintén a Fausthoz készült tizenhárom linómetszetét is. A kiállítást az illusztrációk alapjául szolgáló Faust-idézetek és a művészről készült fényképek egészítik ki.
– Operapremier Győrben: január 28-án mutatták be a Győri Nemzeti Színház és a COOPERA közös produkcióját, Erkel Ferenc és Egressy Béni Bánk bánját.
Vidnyánszky Attila, a darab rendezője
– Fülei Balázs Schubert zongoraestje aznap este az MTVA Sára Sándor Koncert- és Vetítőtermében
– György Ádám Liszt koncertje aznap este a Zeneakadémián

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – február 2., szerda, 15:32

Szerkesztő: Kovács Betti

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább