Kalendárium: 30 éves a Magyar Művészeti Akadémia

A január 31-i adás tartalmából.
 

– 30 éves a Magyar Művészeti Akadémia – 1992. január 31-én 22 művész társadalmi szervezetként megalakította a Magyar Művészeti Akadémiát, elnöknek Makovecz Imre építészt választották. 2011. november 5-én 157 taggal megalakult a Magyar Művészeti Akadémia, mint autonóm köztestület.

– A napokban mutatták be a Leonce és Léna c. zenés színpadi játékot a szegedi Nemzeti Színház kisszínházában. Georg Büchner -Závada Péter-Subicz Gábor átiratát Barnák László , a városi színház igazgatója rendezte.

– Legyetek szeretettel! címmel tévéfilm sorozat készül Boldog Brenner János életéről. Az 1956-os forradalmat követő egyházüldözés vértanúját 2018-ban avatták boldoggá Szombathelyen.

– 120 éve ezen a napon, 1902. január 31.-én született Jávor Pál, az 1930-as-’40 -es évek egyik legismertebb színésze

– Magyar Kincsek: a Concerto Budapest hangversenye az adás napján, hétfőn 19.30-tól. A koncerten Dénes István Liszt Ferenc díjas karmester vezényel , közreműködik Perényi Miklós csellóművész.

– Megújul a Kossuth Rádió népszerű műsora, a Rádiószínház. Február elsejétől minden hétköznap este, a már megszokott, régi és új alkotások mellett stúdióbeszélgetést is hallhatnak az esti előadások kapcsán az elhangzó műről, szerzőjéről, a téma érdekességeiről és persze, KULISSZA-titkokról.

– Abigél titkai -Piros Ildikó Szabó Magda estje az adás napján 19.00 órától a fővárosi Újszínházban: Töredékek szólalnak meg Szabó Magda életművéből Piros Ildikó előadásában és szerkesztésében. Az előadás bemutatja az írónő életútjának legjelentősebb eseményeit, fontos alkotásokból idéz, és beavatja a közönséget az Abigél című film születésének titkaiba is. Részlet hangzik el a Für Elise című regényből, amelynek témája az idén 100 éves trianoni katasztrófa elsiratása.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – január 31., hétfő, 15:32

Szerkesztő: Kádár Dóra

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább