×

Napközben: Gyógyult covidosokat keres plazmadonornak az OVSZ!

A január 28-i adás tartalmából.
 

Egy átlagos magyar felnőttnek 10 ép és 10 hiányzó foga van, és a koronavírus alatt drasztikusan tovább romlott a fogaink állapota. Félelem, bizalmatlanság, vagy az egészségtudatosság hiánya – miért nem járunk eleget fogorvoshoz és szűrésekre? Melyek a leggyakoribb fogbetegségek és miként előzhetjük meg azokat? Mely kezelések ingyenesek? Hogyan kell helyesen fogat mosni, és mely ételek roncsolhatják fogainkat? Miként próbálnak segíteni civilek, hogy minden tarnabodi iskolásnak legyen fogkeféje? Fogas kérdése 9 órától.

Vírusinfó ráadás a negyedik oltásról, Dr. Szlávik Jánossal, a Dél- pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetőjével

Gyógyult covidosokat keres plazmadonornak az OVSZ! Újra vérplazmára van szükség a gyógyult betegektől, a fertőzöttek gyógyulási esélyeinek növelése érdekében. De az egyre több covid fertőzött miatt most újabb véradókra is szükség van.

Reneszánszukat élik az óvoda-és iskolakertek. Nem csupán egy elkerített terület, hanem az élelemtermelés alapjai mellett a tananyaghoz kapcsolható szemléltetőeszköz is. Igényt, készségeket és képességeket alakít ki a kicsikben. S ha már megtanultunk kertészkedni: az idén is lehet pályázni a Legszebb konyhakertekre, ennek keretében az idén is kiosztják Magyarország legszebb önkormányzati, óvodai és iskolai konyhakertje országos díjakat is.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  január 28., péntek, 9:05

Szerkesztő – műsorvezető: Füredy Zsolt

Tovább a műsoroldalra >>>

 

Videó ajánló

Olvasson tovább