×

Napközben: Január 27, a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja

A január 27-i adás tartalmából.
 

Az angliai szakemberek szerint a parosmia nevű állapot miatt a gyerekek szaglása hibássá válik, ami miatt az ételektől is megundorodhatnak. koronavírus-járvány miatt egyre több gyereknél jelentkezik étkezési zavar. Mindez a parosmia néven ismert állapot miatt van, amikor a beteg furcsa, gyakran kellemetlen szagtévesztést, szaglásvesztést tapasztal. Számukra például a csokoládé illata helyett benzin, a citromé helyett pedig rothadó káposzta szaga érződik.

A győri Széchenyi István Egyetem a térségben elsőként csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért programhoz, amely a kistelepüléseken élő, lehetőségektől távolabb élő gyermekek mentorálását tűzte zászlajára. A cél, hogy közülük minél többen szerezzenek szakmát, érettségit, diplomát, és helyezkedjenek el a munkaerőpiacon.

Hogyan szokjunk le a dohányzásról 21 nap alatt? Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Gond? Egy szál se! applikációja lépésről lépésre segít.

Válts telefon- vagy internetszolgáltatót egyszerűen és ingyen – utólagos számhordozás és kényelmesebb internetszolgáltató-váltás az új hírközlési szabályok között. A hazai hírközlési szabályok legfontosabb módosításait összegezi az NMHH fogyasztói tájékoztató aloldala, az nmhh.hu/hirkozlesiszabalyok. Néhány fontosabb változásról a hatóság már korábban beszámolt, ebben a közleményben pedig további újdonságokat mutat be. A tavaly nyáron életbe lépett változások között szerepel például, hogy a szolgáltatóknak ingyen, egyszerűen biztosítaniuk kell az utólagos számhordozást, az internetszolgáltatók közötti úgynevezett szünetmentes váltást, és rendszeresen tájékoztatniuk kell előfizetőiket a legolcsóbb díjszabásaikról.

Január 27, a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  január 27., csütörtök, 9:05

Szerkesztő: Cseszregi Balázs
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra >>>

 

Videó ajánló

Olvasson tovább