Kalendárium: Szombattól ismét jelentkezik A dal című produkció a Dunán

A január 26-i adás tartalmából.

-Idén 800 éve, hogy kiadták Székesfehérvárott az Aranybullát, a II. András magyar király által az 1222-es székesfehérvári országgyűlésen kiadott, függőpecséttel ellátott királyi okiratot. A dokumentum a magyar nemesség jogait először rögzítette. Idén a Magyarságkutató Intézet és Székesfehérvár önkormányzata számos rendezvénnyel emlékezik az évfordulóra. Kádár Dóra összeállítása.

– Január 28-án különleges koncertnek ad otthont az Óbudai Társaskör. A Camerata Seniorum és a Dinyés Soma vezette Magyar Rádió Gyermekkarának közös estje lesz a muzsikus-generációk találkozásaként. Hézer Luca int Dinnyés Soma

– Megnyílt a jelentkezés az ötödik Marton Éva Nemzetközi Énekversenyre. Április 25-ig várja fiatal énekesek jelentkezését a szervező Zeneakadémia a szeptember elején megrendezendő, 70 000 euró összdíjazású megmérettetésre, amelyen idén is előadnak Liszt-dalt a versenyzők. Kovács Betti int.

– Szombattól ismét jelentkezik A dal című produkció a Dunán. Újra részt vesz a zsűrizésben Wolf Kati, akivel a műsor még 2012-ben kezdetét vette. Ismét a zsűri tagja lesz Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere, valamint többek között Ferenczi György szájharmonika-virtuóz is. Medveczky Balázzsal int Márta Renátó

– A 100 évvel ezelőtt született Nemes Nagy Ágnes költő, műfordító, esszéista műveiből válogatunk a Kossuthon minden hétköznap délután a Rádiószínház műsorában. Első verseskötete Kettős világban címmel jelent meg 1946-ban, a hatvanas évek végétől neve egyre ismertebbé vált az országhatárokon túl is, külföldi folyóiratok, antológiák közölték verseit.

– Újra gondolt hetési öltözetek címmel nyílik aznap kiállítás a fővárosi Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – január 26., szerda, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább