Hajnal-táj: Hagyományos disznóvágás

A január 22-i adás tartalmából.
 

– Az Alföld közepén, Nagykörűben a helyi termékek szokásos piacát tették színesebbé a hagyományos disznóvágás bemutatásával. Magyarország cseresznyéskertjében a kisbíró hívta az érdeklődőket a tájház udvarára.

– A borairól és vendéglátásáról híres Pest környéki Etyeken is rájöttek már a vendéglátók arra, hogy van igény és fizetőképes kereslet a közösségi disznóvágásra. A napokban azonban először az önkormányzat is disznótort tartott, amelybe bekapcsolódhattak a helyeik is, és ingyen kaptak mindenféle jó falatot. A sváb közösség életébe és a sváb konyha remekeibe is betekintést nyújt Tarnóczi László riportja.

– Hagyományból divatot – A történelmi Zala Vármegye viseleteinek mai feldolgozása címmel írt ki még korábban alkotói pályázatot a Zalai Népművészeti Egyesület. A zsűrizett alkotásokból a nagykanizsai Thúry György Múzeumban nyílt tárlat.

– A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága ma tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Transzbükki átkelés elnevezésű, 28 km-es terepi tanulmányútját, Nagyvisnyó és Felsőtárkány között átszelve a Bükk-fennsíkot, miközben a résztvevők Erőss Zsolt hegymászóra emlékeznek.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth Rádió – január 22., szombat, 5:00

Szerkesztő – műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Unsplash

Videó ajánló

Olvasson tovább