×

Felfedező a gazdaságról: Dróntaxik a jövőben

A január 21-i adás tartalmából.
 

Mai műsorunkban beszámolunk arról, hogy az elemezők továbbra sem várják, hogy csökken a kőolaj és a földgáz világpiaci ára. Az európai időben fel nem töltött gáz készletek elegendőek lesznek, ha az időjárás kegyes lesz. Az előrejelzések szerint már nagyobb hideg betörés nem lesz Európában” – mondja Pletsher Tamás az Este Bank elemezője.
Ma még csak bemutatókon látni, de nemsokára valóság lehet a városi tömegközlekedésben a drónos légi taxi, amelyről egy tanulmány kapcsán a KPMG menedzsere beszél. Ez a közlekedési mód kötött pályás lesz, tehát nem ajtótól ajtóig visz, hanem állomástól állomásig – mondja Rédei Tamás.
Itthon is számos adókedvezménnyel segítik a fiatalok életkezdését, illetve a járvánnyal kapcsolatos kiadások enyhítését. Más formában, de Szerbiában is hasonlóval próbálkoznak, most éppen egy egyszeri pénzjuttatással:
100 eurós egyszeri állami támogatásra lehet jelentkezni az 16 és 29 év közötti Szerbia állampolgárok kérhetik .
Végül pedig: a jegybank idei emlékpénz kínálatában örömmel fedez fel az ember két híres magyar nőt: Nemes Nagy Ágnes költő és Hugonnai Vilma, az első magyar orvosnő emlékére lesz ezüst érem kibocsátva.

Hallgassa meg!

Felfedező – a gazdaságról – Kossuth – január 21., péntek, 14:34

Szerkesztő-műsorvezető: Szentgáli Edit

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Unsplash

Videó ajánló

Olvasson tovább