×

Napközben: Csaló e-mailek hullámára lett figyelmes az egyik kiberbiztonsági termékeket forgalmazó cég

A január 21-i adás tartalmából.
 

Csaló e-mailek hullámára lett figyelmes az egyik kiberbiztonsági termékeket forgalmazó cég, amelyekben olyan vény nélkül kapható étrend kiegészítőket reklámoznak, melyek segíthetnek a cukorbetegek vércukorszintjének csökkentésében. A bűnözők a Covid-19 Omikron variánsára hivatkozott spam és adathalász kampánya világszerte már több tízezer címzettet ért el. A csalók pszichológiai manipulációt használva igyekeznek megtéveszteni leendő áldozataikat, úgy, hogy félelmet és bizonytalanságot keltenek bennük az Omikron variánsra hivatkozva.

Januárban választanak iskolát a nyolcadikosok – erre épül egy halom szakma bemutató, iskolai bemutató, stb – és nem kevés dilemma a központi írásbeli jan 22-én lesz. Hogyan, mi alapján választanak, válasszanak a diákok, szülők? Egyáltalán ki választ? Mennyire fontos, hogy a gyerekek már ekkora önállóan döntsenek? A Felelős Szülők iskolája idén is próbál segíteni ebben a témában. a #hovatovább , az idén is elstartolt, hasonlóan az elmúlt évhez célunk a virutális térben szempontokat, információkat, impulzusokat adni a felvételi, iskola és pályaválasztás kapcsán a szülőknek, tanároknak, rajtuk keresztül pedig a diákoknak is. Az ingyenes oktatási platform a közismert www.felelosszulokiskolaja.hu oldalon jelentkezik iskolák bemutatásával, felvételi hírekkel, edukációs videókkal, melyek kitérnek nem csak az iskolaválasztás szempontjaira, a fontos határidőkre, de a stresszkezelés, a figyelemkontroll témájára is. Több live esemény is lesz az első január 22-én, a központi írásbeli utáni Felvételi KIBESZÉLŐ lesz tanárokkal, szülőkkel.

Bozsik gazda rovata ezúttal a fekete retekkel foglalkozik elsősorban

Ismét akciós tűzifát hirdetve csaltak ki pénzt az eladók a vevőiktől – adta hírül a honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

“Újra jóhiszemű embereket vertek át a csaló tűzifa árusok, ezért felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a 30/3993041, a 70/2686086 és a 70/2746713 telefonszámokon, valamint a 10918001-00000116-27410004 és a 14100017-37739349-01000000 számlaszám megadásával hirdetett tűzifa szolgáltatást semmiképpen ne vegyék igénybe!” – olvasható a Nébih honlapján a figyelmeztetés.

Január 21-én lesz a Magyar Kultúra napjához kapcsolódva egy színes, sokrétű hagyományőrző nap Szombathelyen, a Kalász Egyesület szervezésében:kézműveskedés, kiállítás, koncert

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  január 21., péntek, 9:05

Szerkesztő: Cseszregi Balázs
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább